86 Yıldır, üç kuşak tarafından üretilen Safranbolu, Bağlar Gazozu tadını koruyabildi ama nostalji haline gelen şişesini bırakmak zorunda kaldı.

1936 yılında Safranbolu’da üretime başlayan ve Ayen ailesi tarafından üç kuşaktır halen üretimini sürdüren Bağlar Gazozu, yaklaşık bir asırdır tadıyla Karabük ve Safranbolu’nun vazgeçilmez bir nostaljisi haline geldi.

Kendi özel aroması ve tadını bir asırdır koruyan Bağlar Gazozu, maalesef nostalji haline gelen depozitolu şişe ile artık üretim yapamıyor.

Bağlar Gazozu nostaljisinin tadıyla, şişesiyle korunarak üretimine devam etmesini isteyen insanlar ise şu an halka arz edilen kullan at şişesine alışamadı.

Eski nostalji şişesi ile üretimi bırakan Bağlar Gazozu sahibi Mehmet Ayen, cam şişeyi temin ettikleri Şişe Cam’ın artık Bağlar Gazozuna özel depozitolu ve kalın şişeyi talep etmelerine rağmen üretmediklerini ifade etti.

Ayen “Bağlar Gazozu olarak bir asıra yakındır kendine özel tadını koruyarak üretim yapıyoruz ama depozitolu o eski kalın şişeyi bırakmak zorunda kaldık. Çünkü, artık Şişe Cam, talebimize rağmen Bağlar Gazozunun kendine özel şişesini üretmiyor. Biz de daha ince ve kullan at tipi şişe ile üretim yapmak zorunda kaldık.” İfadelerini kullandı.

Ayen, Şişe Cam’ın taleplerine cevap vermeleri halinde eski şişeden de bir miktar üretim yaparak, nostaljiyi korumayı kendilerinin de istediğini ve bunun içinde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bağlar Gazozunun tadıyla birlikte eski nostalji şişesi ile üretimini devam ettirmesini isteyen vatandaşlar, bir nostalji döneminin daha kapanmaması yönündeki duyarlılığını dile getiriyorlar.

Bağlar Gazozunun kendisi gibi nostalji haline gelen 1970'lerdeki reklam filmi ise sosyal medyalarda halen revaçta.