AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’den müjdeli, haber geldi.

AK Parti İl Başkanı Altınöz, Beşbinevlere ek hastane binasının ihalesinin tamamlandığını açıkladı.

AK Partili Altınöz, Karabük Üniversitesine ait binanın hastane için tahsisinin de bittiğini belirterek kamuoyuna müjdeli açıklamayı şu içerik ile yaptı;

“Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızda, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğimiz ve çözülmesi için ilgili Bakanlığa talimat verdiği Beşbinevler Ek Hastane Binası ile ilgili ihale Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığımız tarafından kısa sürede onaylanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından Karabük Üniversitesi SBF Binasının, Karabük EA Hastanesi, 76 Yataklı Beşbinevler Ek Hastane Binasına dönüşüm yapım işi için yapılan ihale tamamlandı ve bugün (25.11.2021) yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Karabük Üniversitesinden inşaat halinde teslim alınan ve revize projeleri tamamlanarak ihalesi yapılan ek hastane binası 11.843 m2 kullanım alanına sahip olacaktır. 76 yataklı ek hastane binasında; acil servis, laboratuvar, görüntüleme merkezi (bilgisayarlı tomografi, röntgen, USG), 15 adet poliklinik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yataklı servisi, Psikiyatri yataklı servisi ve sosyal donatılar yer alacaktır.

Sağlık hizmetlerimiz için büyük önem arz eden bu yatırımın ilimize kazandırılmasını sağlayan başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın. Dr. Fahrettin Koca'ya şükranlarımı sunarım.

Müteahhit firma tarafından yapımı tamamlanacak yeni hastane binamızın tüm Karabüklü hemşerilerimize ve bölge halkına hayırlı olmasını dilerim.”

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AHMET SARI’DAN DETAYLI AÇIKLAMA

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ise Beşbinevler’e yapılacak olan ek hastane binası ile ilgili teknik ve detaylı bilgiler içeren açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürü Sarı’nın açıklaması şöyle;

“Sağlık Bakanlığı tarafından Karabük Üniversitesi SBF Binasının, Karabük EAH 76 Yataklı Beşbinevler Ek Hastane Binasına dönüşüm yapım işi için yapılan ihale tamamlandı ve bugün yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Özsoy İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından 25.574.000 TL sözleşme bedeli ile yapılacak olan binanın 600 gün içinde tamamlanması gerekiyor.

Karabük Üniversitesinden inşaat halinde teslim alınan ve revize projeleri tamamlanarak ihalesi yapılan ek hastane binası 11.843 m2 kullanım alanına sahip olacaktır. 76 yataklı ek hastane binasında;

Acil servis, laboratuvar, görüntüleme merkezi (bilgisayarlı tomografi, röntgen, USG), 15 adet poliklinik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yataklı servisi, Psikiyatri yataklı servisi ve sosyal donatılar yer alacaktır.

Sağlık hizmetlerimiz için büyük önem arz eden bu yatırımın ilimize kazandırılmasını sağlayan Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca'ya ve emekleri nedeniyle Sn. Valimiz Fuat Gürel'e, Milletvekillerimiz Sn. Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş'e, ayrıca inşaat halindeki binanın Bakanlığımıza devrini sağlayan KBÜ Rektörü Sn. Refik Polat'a şükranlarımızı sunarız.

Yeni hastane binamızın tüm Karabüklü hemşerilerimize ve bölge halkına hayırlı olmasını dileriz.”

Editör: Haber Merkezi