Safranbolu Belediye Meclisinde Cumhur İttifakının çoğunluk sağlayamadığından dolayı 13 AK Partili ve MHPli meclis üyesinin toplantıya katılmamasından dolayı Belediye Meclis Toplantısı iptal olmuştu.

Bu akşam yapılması beklenilen toplantıda Encümen Üyelikleri, Meclis Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikleri ve Komisyon Üyeliklerinin seçimleri gerçekleşecekti. 1 MHPli meclis üyesinin apandisit ameliyatı olması ve 1 AK Partili meclis üyesinin de babasının Ankara’daki sağlık tedavisi durumundan dolayı toplantıya katılamayacağı için 13 AK Partili ve MHPli meclis üyesi toplantıya katılmadı.

Salt çoğunluk sağlanamadığı için CHPli ve İYİ Partili üyeler ise Seçimli Toplantının 1 gün sonra (3 Nisan Cumartesi) saat 10.00’da yapılması kararını aldılar. Cumhur İttifakı Üyelerinin meclis toplantısına katılmamasıyla Millet İttifakı da 16 saat sonra toplantı birleşim kararı alarak karşı gol atmıştı.

3 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırılan toplantıyla ilgili Safranbolu Kaymakamlığı “ Sokağa çıkma izin kararı alınması gerekir” şerhini koydu.

CHPli Safranbolu Belediyesi sokağa çıkma yasağı olan cumartesi gününe Belediye Meclis Toplantısını koyduğundan dolayı Kaymakamlık “İzin almanız gerekir” dedi.

Safranbolu Kaymakamlığı toplantıya katılacak olan Belediye Meclis Üyelerinin ve toplantıyı izlemek isteyenlerin Kaymakamlığa izin müracaatında bulunması ve bu başvurunun değerlendirileceği belirtildi.

Dolayısıyla Safranbolu Kaymakamlığı söz konusu Belediye Meclis Toplantısına dolaylı olarak izin vermediği yorumlandı.

Konuyla ilgili Safranbolu Kaymakamlığının aldığı karar şu şekilde;

"Belediye Başkanlığınca,5393 sayılı kanunun 22.maddesine istinaden 03 Nisan 2021 günü saat:10.00’da Belediye Meclis Toplantısı için meclis üyelerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması talebini içerir 02.04.2021 tarihli yazı kaymakamlığımıza gönderilmiştir.

5393 sayılı kanunun 20.ve22. maddelerinde belediye meclisinin toplanması, saati, yeri ve zamanının ayarlama yetkisi belediye başkanının uhdesinde olup bu konuda kaymakamlığımızın idari işlem tesis etme imkanı yoktur.

Bununla birlikte, yazıda belirtilen belediye meclis üyelerinden belediye hizmetlerini düzenleme ve denetimden sorumlu olan belediye başkan yardımcılığı görevini ifade eden meclis üyelerinin 03-04.04.2021 tarihlerinde içişleri bakanlığı tarafından getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldukları, diğer meclis üyelerinin ise 03-04.04.2021 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağından muaf olmak için izin taleplerini Vefa Sosyal Destek hattının 7126088 nolu telefonuna ya da bizzat kaymakamlık Vefa Destek Bürosuna iletmeleri halinde değerlendirmeye alınacaktır.

Bilgi ve Gereğini Rica Ederim…"