Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongresine sayılı günler kala delegenin büyük çoğunluğunu alan Rıza Taşdelen, delege olamadığından dolayı şube başkan adaylığı ile ilgili Genel Başkan Nihat Yurdakul tarafından tüm demokratik kapılar kapatılmış ve adaylığına yol verilmemişti.

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul tarafından sergilenen bu antidemokratik uygulamalar ile ilgili mücadele veren Rıza Taşdelen’e tüm kapılar kapanınca Karabük Belediye işçisi sendika değiştirmeye hazırlanıyor.

Karabük, Safranbolu ve bölge belediyelerindeki işçilerin büyük çoğunluğunun tam desteğini alan Rıza Taşdelen’e işçi tarafından ‘sendika değiştirelim’ söylemleri yükselmeye başladı.

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Hizmet İş Sendikası’nın ise Karabük, Safranbolu ve bölge belediyelerindeki işçilere yeşil ışık yaktığı ifade ediliyor.

Karabük ve bölgedeki Belediye İş Sendikası’na bağlı işçiler şimdi anti demokratik uygulamalardan dolayı Hizmet İş Sendikası’nı Karabük’e davet etmeye hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi