Belediye İş Sendikasının Aralık ayı sonunda gerçekleştireceği Karabük Şube Kongresinde 125 delegenin yaklaşık 90 delegesini alan Rıza Taşdelen'in Şube Başkan Adayı gösterilmemesi ile birlikte Karabük ve Safranbolu Belediye işçileri sendika değiştirme söylemlerine başlamıştı.

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul'un antidemoktatik bir şekilde Rıza Taşdelen'in adaylığının önünü kesmesi ile başlayan sendika değişimi rüzgarları kendini göstermeye başladı.

Edinilen bilgilere göre Rıza Taşdelen'in Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından Karabük'te örgütlenmek üzere görevlendirildiği öğrenildi.

Taşdelen'in Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ile bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede de Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı, Hak-İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı Kenan Yılmaz'da hazır bulundu.

KARABÜK BELEDİYESİNDE SENDİKAL MÜCADELE BAŞLIYOR

Önümüzdeki kısa bir süre sonra Hizmet-İş Sendikası tarafından yetkilendirilen Rıza Taşdelen'in Karabük Belediye işçilerinde Hizmet-İş Sendikasına üye yapma çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Taşdelen'in Hizmet-İş'e üye kayıtlarında Hak-İş Karabük İl Başkanı Kenan Yılmaz'ın da birebir görev alacağı ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi