Belediye İş Sendikası yarın yapacağı kongrede oy kullanacak bazı delegelere ve işçilere Safranbolu’da bir otelde içkili yemek verdi.

İçkinin su gibi aktığı gecede alkol sınırını geçince, küfürler havada uçuştu, tartışmalar durmadı.

NE HAMZA ÇAYIR NE HÜSEYİN DOĞAN BAŞKAN ADAYI OLAMADI

Belediye İş Sendikası yarın (26.12.2021 Pazar) Karabük Şube Kongresini gerçekleştirecek. Mevcut Şube Başkanı Hüseyin Doğan ile Genel Başkan Nihat Yurdakul’un ‘aday ol’ dediği Hamza Çayır aday olamadı.

Şube Başkanlığında Tarık Düzyer isminde karar kılındı ve tek liste ile kongreye gidilecek.

İÇKİLİ YEMEK REZALETİNE BELEDİYE İŞÇİSİ TEPKİLİ

Belediye İş Sendikası Genel Merkezi yarın ki şube kongresinde oy kullanacak delegelere Safranbolu’da bir otelde içkili yemek verdi ve yemeğe Örgütlenme Genel sekreteri İsmail Duman’da katıldı.

Çok sayıda delegenin katılmadığı yemeğe, Belediye İş Sendikasına yakın görülen az sayıda işçiler de davet edildi. Sınırsız içki servisinin yapıldığı yemekte, alkolü fazla kaçırılınca küfürler, tartışmalar ve hatta arbedeler yaşandı.

Alkollü içkinin su gibi aktığı yemekten video ve fotoğraflar sosyal medyalarda paylaşılınca, belediye işçileri sert tepki gösterdi. Bu zamana kadar sendikanın bir bardak çayını içmediğini belirten işçiler, kendi aidatları ile içki masaların kurulmasına tepki gösterdiler.

Kimi belediye işçileri “Belediye İş Sendikasının yıllardır bir bardak çayı, bir kuru pastası bize nasip olmadı. İşçiler olarak onlardan sadece hak ve menfaatlerimizi gözetsin istedik, bunu da beceremediler. Şimdi bizlerin maaşlarından kesilen aidatlar ile içkili yemekler veriliyor. Hakkımızı helal etmiyoruz.” Şeklinde ifadeler ile tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi