Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongresi öncesinde delege seçimleri startı verildi.

Toplamda 125 Delegenin seçileceği ve bu delegeler ile kongrenin gerçekleştirileceği Belediye İş Sendikası Karabük Şubesi’nde delege seçimleri başlıyor. Karabük, Safranbolu, Sinop il ile Kastamonu’nun bazı ilçe belediyelerinde yapılacak. Yaklaşık 40 delegenin belirleneceği Sinop il belediyesi ile Kastamonu’nun bazı ilçe belediyelerindeki yapılacak seçimlerinin ardından, 1 Kasım Pazartesi günü Karabük Belediyesinde, 3 Kasım Çarşamba günü de Safranbolu Belediyesinde Delege seçimleri gerçekleştirilecek.

Mevcut Şube Başkanı Hüseyin Doğan ile birlikte, Kenan Yılmaz, Murat Dikilitaş ve Rıza Taşdelen’in Karabük Şube Başkanlığına aday olduğu Belediye İş Sendikası’nın, 1 Kasım Pazartesi günü Karabük Belediyesinde yapacağı delege seçimlerinde 710 işçi oy kullanacak ve 54 delege belirlenecek.

3 Kasım Çarşamba günü de Safranbolu Belediyesinde 340’a yakın işçi oy kullanırken 26 delege seçilecek.

Önümüzdeki hafta içi delege seçimlerinin tamamının gerçekleştirileceği belirtilirken yine Kasım ayı içinde de kongresini yapacak olan Belediye İş Sendikası Karabük Şube’sinin yeni şube başkanı ve yönetimi de seçilmiş olunacak.

Yaklaşık 3 aydır süren seçim yarışında Sinop il ve Kastamonu’nun bazı ilçe belediyelerinde Rıza Taşdelen ile Hüseyin Doğan’ın ağırlıklı delege çıkardığı belirtilirken, Safranbolu Belediyesinde de Rıza Taşdelen’in güçlü bir şekilde delege listesi hazırladığı ifade ediliyor.

En fazla delegenin çıkacağı Karabük Belediyesinde ise Personel A.Ş çalışanı Kenan Yılmaz dikkatleri çekerken, Murat Dikilitaş ile Rıza Taşdelen’in de ciddi delege adayı çıkartacağı yönünde görüş beyan ediliyor.