Belediye İş Sendikası Karabük Şubesi seçimlere hazırlanıyor.

Karabük, Safranbolu, Eskipazar, Sinop Belediyeleri gibi bazı belediyelerin bağlı olduğu ve yaklaşık 2 Bin üyeye sahip olan Belediye İş Sendikası Karabük Şubesi, önümüzdeki birkaç ay içinde yapacağı kongre öncesi delege seçimlerine hazırlanıyor.

Hüseyin Doğan’ın başkanlığını yaptığı Belediye İş Sendikası Karabük Şubesine Doğan ile birlikte, Karabük Belediyesinde çalışan Rıza Taşdelen ve Murat Dikilitaş da aday olduğunu açıklamıştı.

Yaklaşık 2 Bin üyeye sahip olan ve 125 delegenin seçilerek, kongresinin yapılacağı Belediye İş Sendikası Karabük Şubesinde ve Genel Merkezde seçimler ile ilgili bir hayli tedirginliğin olduğu gözlemleniyor.

ŞUBE BAŞKANLIK YARIŞI EŞİT ŞARTLARDA MI YAPILIYOR?

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Karabük şube seçimleri ile ilgili her ne kadar tarafsız görünmeye çalışsa da mevcut şube başkanı Hüseyin Doğan’ın seçilmesini istediği ve bu nedenle diğer şube başkan adaylarına uzak durduğu ifade ediliyor.

Belediye İş Sendikası Karabük Şubesine hangi belediyelerin bağlı olduğu, tam olarak kaç üyesi bulunduğu, hangi işyerlerinden kaçar delege çıkarılacağı yönünde bilgilerin Şube Başkanı Hüseyin Doğan ve Genel Merkez tarafından diğer adaylar olan Rıza Taşdelen ile Murat Dikilitaş’a verilmediği, gizli tutulduğu belirtiliyor.

Delege seçimlerinin ne zaman yapılacağı, şube kongresinin hangi tarihte gerçekleştirileceğinin de saklı tutulduğu ayrıca ifade ediliyor.

Şube Başkanı Doğan’ın “Delege seçimlerinin yapılacağı tarihi, üyelerin askıya çıkacağı zaman olan 7 gün önceden öğrenirsiniz.” Dediği de konuşuluyor.

DELEGE SEÇİMLERİNDE SANDIK KONULACAK MI?

Belediye İş Sendikası Karabük Şube seçimlerinin daha önceki yıllarda genellikle yaptığı gibi; Usulen sandık koyup, delegelerin masa başı yazıldığı günlerin geride kaldığını belirten adaylar, kesinlikle her işyerine sandık konulması gerektiğini vurguluyorlar.

Adaylar ve işçiler sandık konulması için mücadele verirken, Genel Başkan Yurdakul’un ise demokratik bir seçim olacağı yönünde açıklama yapmaması da ‘acaba sandık konulup, gerçek anlamda işçinin iradesi ile delegeler seçilecek mi?’ sorusunu gündeme getiriyor.

MEVCUT BAŞKAN TÜZÜĞE GÖRE ADAY OLAMIYOR

Belediye İş Sendikasının resmi web sitesinde yer alan ana tüzükteki “Sendika Yöneticilerinde Aranacak Nitelikler” başlığındaki 17. Maddenin ‘b’ bendinde “Fiilen çalışan olmak” şartına Karabük Şube Başkanı Hüseyin Doğan uymuyor.

Doğan, Karabük Belediyesinden 2016 yılında emekli olmuştu.

Belediye İş Sendikası’nın ana tüzüğüne göre, Hüseyin Doğan’ın tekrar Karabük Şube Başkan adayı olması mümkün görünmüyor.

TAŞDELEN VE DİKİLİTAŞ ARA VERMEDEN ÇALIŞIYOR

Belediye İş Sendikası Genel Merkez ve Karabük Şubesinin delege seçimleri ile ilgili hiçbir şekilde teknik bilgi vermediği halde, Karabük Şube Başkanlığına aday olan Rıza Taşdelen ve Murat Dikilitaş aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bu adaylar şubeye bağlı olan Belediyelerde işçiler ile toplantılar yaparak, delege seçimleri ve şube kongresi için destek istiyorlar.    

Her iki adayın da “Biz adayız. İşçi kimi isterse o seçilir. Demokratik hakkımızı kullanıyoruz.” Şeklinde söylemlerde bulunuyorlar.

Editör: Haber Merkezi