Belediye İş Sendikası Karabük Şubesinin seçimlerinin gündeme geldiği bu günlerde, “demokratik bir şekilde delege seçimleri yapılacak mı?”

“Şube başkan adayları arasında kayırma olacak mı?”

Ve "Genel Başkan Nihat Yurdakul’un tavrı nedir?" Şeklindeki sorular çok tartışılmaya başlanmıştı.

Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın telefonla görüştüğü Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul çok açık ve net konuştu.

“Biz Belediye İş Sendikasıyız. Gücümüzü yalnız ve yalnızca üyelerimiz olan işçilerimizden alırız. Diğer 55 şubemizde olduğu gibi Karabük Şubemizde de gerek delege seçimleri gerekse kongresi tüzüğümüze ve yasalara uygun yapılacak.” İfadelerini kullanan Nihat Yurdakul, işçinin hür iradesinin teminatı olduğunu vurguladı.

Ergün Başkaya’nın sorularını yanıtlayan Genel Başkan Nihat Yurdakul “Bizim taraf olduğumuz gibi dedikodulara asla kimse inanmasın. Belediye İş Sendikası Karabük Şubesinin kongre süreci ve tarihi bellidir. 21 Ocak 2022 tarihine kadar tüm delege seçimlerini ve ardından da kongresini tamamlamış olması gerekir. Kongre yetkisi şubemizdedir. Sendikamızın tüzüğüne ve yasalara uygun bir süreç geçirilmesi lazım. Aksi durumda tarafımıza bir şikayet gelirse kim olursa olsun incelememizi gerçekleştirir ve gereğini yaparız.” Dedi.

Belediye İş Sendikasında her üyenin seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu ve bu hakka da en fazla kendisinin saygı duyduğunu belirten Yurdakul “Diğer 55 şubemizde olduğu gibi Karabük Şubemizde de herkes aday olma hakkına sahiptir. İşçi hür iradesini ortaya koyar, biz de saygıyla karşılarız. Demokratik, tüzüğümüze ve yasalara uygun bir seçimin teminatı benim.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi