Karabük Belediyesine bağlı özel halk otobüslerinden üç otobüs kontak kapattı ve gelir, gideri karşılamadığından artık çalışmayacaklarını açıkladılar.

Karabük Özel Halk otobüsleri son birkaç yıldır ciddi ekonomik sıkıntı içinde olduklarını zaman zaman ifade ediyorlardı.

Karabük Belediyesinin aldığı gerek hat kiralarının yüksekliğinden gerekse başta akaryakıt olmak üzere, diğer gider kalemlerinin artmasından dolayı çalışamayacak hale geldiklerini uzun süredir dile getiren bazı halk otobüsleri kontak kapatmaya karar verdi.

Karabük Özel Halk Otobüs İşletmeleri Kooperatifinden yapılan açıklamada; Öğlebeli-Kartaltepe, Esentepe-Yaylacık ve Beşbinevler-Yenimahalle hatlarında çalışan otobüslerin artık çalışmayacağı açıklandı.

BAŞKAN VERGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR

Karabük Belediyesine bağlı özel halk otobüslerinin hat kiralarının düşürülmesi talebine 2 yılı aşkındır olumsuz cevap veren Belediye Başkanı Rafet Vergili, son olarak üç ayrı hatta çalışan otobüslerin kontak kapatması karşısında acaba ne düşünüyor?

Diğer bazı hatlarda da kontak kapatmaların olabileceği ifade edilirken, Başkan Vergili’nin şehir içi toplu taşımada yaşanan bu aksaklıklar ile ilgili nasıl bir önlem alacak?

Konuyla ilgili Başkan Vergili’nin bir açıklama yapması bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi