Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, dün Twitter hesabından,KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin maaşlarını içeren bir paylaşımda bulundu.

CHP Milletvekili Yavuzyılmaz, paylaşımında “Kardemir Yönetim Kurulunda AK Partili bürokratların 2021 yılı aylık maaşlarını tespit ettik” diyerek, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın ve Başkan Vekili Erdal Erdem’in Kardemir ve yan şirketlerden ‘huzur hakkı’ adı altında aldıkları aylık maaşlar ile ilgili iddialarda bulundu.

Alparslan Bayraktar’ın ve Erdal Erdem’in hem Kardemir Yönetim Kurulu Başkanlığı ile vekilliğinden maaş aldıklarını, hem de Karçel ile Kardökmak gibi yan şirketlerden de maaş aldıklarını öne süren CHP Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz’a, anlamlı cevap geldi.

KARDEMİR A.Ş. BAŞKANI “KARDEMİR’DEN BİR KURUŞ MAAŞ ALMIYORUM”

Enerji Bakan Yardımcısı ve Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, kendi Twitter hesabından CHP’li Milletvekiline cevap verdi.

Bayraktar’ın “KARDEMİR’i ülkemizin en stratejik şirketlerinden biri olarak görüyor ve bu istikamette çalışıyoruz. KARDEMİR ve bağlı ortaklıklarındaki görevimi bahsedildiğinin aksine hiçbir ücret almadan yürütüyorum.” Şeklinde ifadelerin yer aldığı sosyal medya paylaşımı, CHP’li vekilin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu ortaya koydu.

Bayraktar, ayrıca tweetinin devamında “Göreve geldiğimiz günden, bugüne kadar yaklaşık 6 ay içinde işçi kardeşlerimizin ve tüm çalışanlarımızın şartlarını iyileştirdik. Bu süre zarfında KARDEMİR hisseleri de %140 oranında değer kazanarak, tarihi boyunca gördüğü en yüksek değerine ulaştı.” diyerek, Kardemir'de kısa sürede yaptıkları ile ilgili bilgilere de yer verdi.

KARDEMİR’DE BİRDEN FAZLA MAAŞ DÖNEMİ DE BİTTİ

KARDEMİR’in bir önceki bağımsızları olan Ömer Faruk Öz ve Bülent Gedikli’nin bulunduğu dönemlerde, KARDEMİR ile Karçel ve Kardökmak gibi yan şirketlerdeki yönetim kurulu maaşları iki katına çıkarılmış, aynı anda üç şirketin yönetiminde bulunanlar astronomik huzur hakları alır olmuştu.

KARDEMİR A.Ş’nin geçtiğimiz ay sonu yapılan Mali Genel Kurulunda ise KARDEMİR ve aynı zamanda bağlı şirketlerinin yönetimlerinde bulunanlar için yalnızca bir şirketten huzur hakkı altında maaş alınacağı yönünde karar alındı.

Genel kurulda tek maaş için alınan bu karar, hissedarlar tarafından takdirle karşılandı.

   

Editör: Haber Merkezi