Vergili: "Üç-Beş Asansörle Belediyecilik mi Olur Diyenlerin Ölüleri Bile Rahat Değildi"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, BRTV ekranlarında katıldığı televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başkan Vergili, çevre illerin ve Karabük’ün ilçelerinin selden ağır şekilde etkilenmesine rağmen, Karabük merkezinin Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesinin hayata geçmesiyle bu afetten etkilenmediğine dikkat çekti.

Sözlerine son günlerde bölgede yaşanan sel felaketini değerlendirerek sözlerine başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çevre illerin ve Karabük’ün ilçelerinin selden ağır şekilde etkilenmesine rağmen Karabük merkezinin bu afetten etkilenmediğine dikkat çekti. 

Yaşanan afet öncesi Karabük’ün sigortası projesi konumundaki “Yağmur Suyu Drenaj Hattı” Projesinde %90 gerçekleşme oranını yakaladıklarını ve bunun faydalarını da gördüklerini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Daha önceleri İstasyon başta olmak üzere; Yeşil Mahalle, 5000 Evler ve 100. Yıl gibi bölgelerde baskınlar oluyor ve hasarlar oluşuyordu. Ancak çevremizde böylesine ciddi hasarlar varken biz bu sıkıntıları yaşamadık. Bu bile bizim için önemli bir gelişme. Projemiz yakında tamamlanacak, ancak bundan sonra şehir büyüdükçe projeye de ilaveler yapılması gerek” dedi. 

Bize Üç-Beş Asansörle Belediyecilik mi Olur Diyenlerin Ölüleri Bile Rahat Değildi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklamalarının devamında; “Bu şehirde halen yalan yanlış eleştiriler yapanlar, değişik mecralarda yorum yapanlar var. Diyorlar ki; üç-beş asansör ya da ışıkla belediyecilik mi yapılır? Bunları diyenlerin ölüleri bile rahat değildi. Mezarlıklar çöple ve içki şişeleriyle doluydu. Biz öyle bir şehri teslim aldık. Bu eleştirileri yapanlar ne yaptığımızı, nasıl bir şehirde yaşadıklarını bilmiyorlar. Karabük’e en son 10-15 sene sonra gelenler yeniden geldiklerinde bizleri arayıp teşekkür ediyor. Bu eleştirileri yapanlar şunun farkında değil; ben hayatını siyaset üzerine kuran ya da siyasetten nemalanan biri değilim ki. Bu şehirdeki kentsel dönüşümden bile bizim rant elde ettiğimizi iddia edenler var. Ama biz bu günlere ağzı dualı insanlar sayesinde geldik.

Bugüne kadar Karabük ölçeğindeki hangi şehirde,  Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesi bu kadar ciddi şekilde hayata geçirilmiş. Bir taraftan kazacak, diğer taraftan da asfaltını yapacaksın, bu iş bu kadar kolay değil. Biz altyapıda son derece önemli çalışmalar yaptık. Su da, kanalizasyonda ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı’nda son derece önemli işlere imza attık. Karabük’ün İçme Suyu Hattı’nın neredeyse % 60’ını yeniledik. Asbest ve kanserojen madde içeren boruların olduğu hatları tamamen yeniledik.  Peki, aklınızca şimdi siz kimi aşağılıyorsunuz, neyi eleştiriyor sunuz?  Daha şimdiden Yağmur Suyu Drenaj Projesinin faydalarını görüyoruz. Yine su basabilir, ama asla eskisi kadar olmaz. Biz normal şartlar altında Karabük’ün 500 yıllık programına göre bu problemi çözdük “ dedi.

Hepiniz Çarpılırsınız…!

Açıklamalarının devamında, yapılan eleştirilerin sistematik ve şehir dışından eleştiriler olduğunu iddia eden Başkan Vergili, 12 yıllık görev süresi içerisinde hiçbir alanda kimseyi kayırmadığını belirtti. Başkan vergili açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü; “Birileri yorumlar yazıyor. Bunları yazanların büyük bölümü de şehir dışından. O kadar çok güzel yazıyorlar ki. Bıraksınlar bu işi kardeşim. Bu güne kadar ne çevreme, ne partililerime, ne de bir başkasına bu belediyenin bir kuruşunu peşkeş çekmedim. Bu güne kadar belediyede de hiçbir zaman siyaset yapmadık. Kimseye de siyasi görüşünü sormadık, çünkü bu bizim işimiz değil. Çünkü bize MHP’li de oy verdi komünistte. Bizde hizmet etmeye geldik. Seçimi kazandıktan sonra; ‘ Hangi mahalle bana oy verdi?’ diye soramazsınız. Seçimi kazandıysanız herkes size oy vermiştir ve onlara hizmet etmek zorundasınızdır. 3 dönem Belediye Başkanı seçilmek herkesin harcı bir işte değil. Şayet biz herkesin hakkını ve hukukunu korumasaydık bu halk bizi üç dönem seçmezdi. Daha tarihinde de yok. Bize laf söyleyenler önce düşünecekler. Haksız yere laf söyleyenlerin hepsi çarpılır. Bizimle ilgili yalan yanlış yorum yapanlara toplu cevap veriyorum; hepiniz çarpılırsınız…”