Safranbolu Belediyesi tarafından ihale edildikten sonra yapım hazırlıklarına başlanan 5 milyon lira yatırım bütçeli Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin temeli atılıyor.

Yeni Mahalle Prof. Dr. Metin Sözen Caddesi’nde yapılacak olan Gündüz Çocuk Bakımevinin temeli 5 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenecek tören ile atılacak. 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, vaatlerinden biri olan bu proje ile Safranbolu Belediyesi Kütüphanesinden sonra Belediye bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan ikinci hizmet binasına imza atmış olacak.

Bina, bağışçısı Osman Yeşilyurt'un annesi ve Fazlı Yeşilyurt'un eşi Rahmetli Nazmiye Yeşilyurt'un ismini yaşatacak.

1.447 metrekare inşaat alanına biri bodrum olmak üzere 4 katlı inşa edilecek binada; 6 sınıf, 2 uyku odası, 2 oyun odası, 1 yemekhane ve 1 etkinlik odası ile yaklaşık 100 çocuğa hizmet verilecek. Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin temel atma törenine tüm halkı davet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Ülkemizin geleceğinin temellerini sağlam atabilmek için çocuklarımızı yetiştirirken özenli olmalıyız. Bu sebepten çocuklara yapılan hizmeti fazlasıyla önemsiyorum. Bunun yanında, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımı da sıklıkla dile getiriyorum. 

Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin hizmete açılmasıyla; ilçemizde yaşayan birçok anne, çocuğunu buraya emanet ederek hem onun eğitim alırken verimli ve hoş vakit geçirmesini, arkadaş edinmesini sağlayacak hem de çocuğunun burada olduğu vakitlerde kendine zaman ayırabilecek. Bağışçımıza katkısı için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.