Karabük Derin Haber internet haber sitesi sahibi Sait Alıcı'nın bu sabah evinin önünde uğradığı hain saldırıyla ilgili Karabük Basın Dernekleri kınama açıklamaları yayımladı.

Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği (KAGİD) ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Karabük Temsilciliği (ASGD) birer kınama açıklaması yayınladı.

KAGİD'in yayınladığı açıklamada şu görüşlere yer verildi;

"Karabük Derin Haber’in sahibi, gazeteci meslektaşımız Sait Alıcı bugün (09.11.2020) sabah işe gitmek için evinden çıktığı sırada hain bir saldırıya uğramıştır.

Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce yargı önünde hesap vermesini bekliyoruz."

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Karabük Temsilcisi Semih Gülen ise yayımladığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

"Ülkemiz de zor şartlar altında çalışan basın emekçilerine gün geçtikçe saldırılar artmakta, gazetecilerin görev yapması engellenmektedir.

Pandeminin ağır koşullarında fedakârca çalışan basın emekçileri bu da yetmezmiş gibi fiili saldırılara maruz kalmakta, gittikçe yaygınlaşan şiddetin öznesi haline geldiği görülmektedir

Bugün medya mensubu Sait Alıcı’ya yapılan hunhar ve hain saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin bulunmasının Karabük’te ki asayişin de sağlanması adına önemli olduğunu hatırlatıyoruz

Bu saldırı aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüne, basın özgürlüğüne bir saldırıdır.

Tek görevi Kamuoyunu bilgilendirmek olan Gazetecilere saldırılması, kesinlikle kabul edilemez.

Bu Vesile ile Meslektaşımız Sait ALICI’Ya geçmiş olsun diyor, failin acilen adalete teslim edilmesini beklediğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz."

Editör: Haber Merkezi