Hayatını Safranbolu'ya adamış ve Safranbolu'yla ilgili bir çok eseri ve kitabı bulunan aratırmacı gazeteci yazar Aytekin Aytekin (Kuş), tedavi gördüğü Safranbolu Devlet Hastanesinde hayata veda etti.

24 Haziran Cuma günü Safranbolu Merkez Camisinde kılınacak olan Cuma Namazını müteakip Safranbolu aile mezarlığına defnedileceği öğrenilirken, uzun süredir devam eden rahatsızlığından dolayı vefat ettiği bildirildi.

Öte yandan araştırmacı yazar Aytekin Aytekin'in vefatı nedeniyle senaryosunda ve çekimlerinde rol aldığı 'Emanetim Safranbolu' belgeseli 24 Haziran Cuma günü saat 20:30'da ve tekrarı 24:00'de olmak üzere TRT Avaz kanalında yayınlanacağı açıklandı.

Aytekin Aytekin (Kuş) Kimdir?

30 Haziran 1947 Karabük doğumlu olan Aytekin Aytekin (Kuş), 1968 yılında Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi.

1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Şehirleri Listesine alınan, Osmanlı'nın ayak izini ve Türkiye'de Korumanın Başkenti olma özelliğini taşıyan Safranbolu'yu tanıtmak için ömrünü veren Araştırmacı Gazeteci yazar Aytekin Aytekin (Kuş), Karabük'te ilk defa adına posta pulu basılan kişi olma özelliğini taşıyordu.

Safranbolu'nun çeşitli yönleri ile tanıtmak için 10 kitap yazan ve yayınlanan 10 kitaba da danışmanlık yapan Aytenin Aytekin,  evinde bulunan yüzlerce eseri doktora ve tez çalışması yapan Üniversite öğrencilerin yararlanması için bilgi almak isteyenlere açmıştı. Safranbolu'ya gelen başta Devlet büyükleri, elçiler, önemli şahsiyetler ve gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere de gönüllü olarak rehberlik yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi