Pandemi nedeniyle Korona Virüs ile mücadele kapsamında aylardır uygulanan bazı kısıtlamalar tüm esnafları bir hayli ekonomik sıkıntıya sokmaya başladı.

Özellikle Alış Veriş Merkezi (AVM) esnafları ayın 30 gününün 10 günü kapalı olmasına rağmen kira ve ortak gider bedellerinin tam ay alınmasını adil bir uygulama olarak görmüyor.  

Normal şartlar altında ayın tüm günü açık olan AVM esnafları, ayrıca akşam saat 22:00’de kapatıyorlardı. Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan dolayı aylardır hafta sonları olan Cumartesi, Pazar günü kapalı ve ayrıca akşam 20:00’de kapatmak zorundalar. 

Kısıtlama uygulaması boyunca tam ay kira ve ortak gider bedeli ödeyen AVM esnafları, ayın 20 günü dükkanlarının açık olduğuna işaret ediyorlar. 

Karabük merkezde faaliyet gösteren KARES ve ONEL AVM’lerinde ticaret yapan kiracı esnaflar “30 gün kira ve ortak gider bedeli ödüyoruz ama 20 gün dükkanlarımızı açık tutabiliyoruz. AVM yönetimlerinin bizlerden buna göre kira ve ortak gider bedeli almasını, dolayısıyla indirimlerde bulunmasını bekliyoruz. Pandemi nedeniyle zaten işlerimiz %50’den fazla düştü ama ne kiramızda ne de ortak giderlerimizde hiçbir indirim yapılmadı. AVM Yönetimleri anlayışlı davranıp indirimlere gitmezse, çok sayıda esnaf dükkanlarını kapatmayı düşünüyor. Daha fazla dayanamayız.” Şeklinde ifadeler kullanıyorlar. 
 

Editör: Haber Merkezi