Karabük - Safranbolu karayolu arasında Balıklarkayasi mevkisinde Battı - Çıktı Kavşak çalışmaları nedeniyle tıkanan ve adeta kapanan yolda sürücülerin alternatif yol olarak kullandıkları Beşbinevler ile Kapullu arasındaki güzergahta trafik kuralları hiçe sayılıyor.

Şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla inşaasına yaklaşık 2 ay önce başlanan Battı - Çıktı Kavşak çalışmalarında özellikle işe gidiş ve iş çıkışı saatleri olan sabah ve akşam vakitlerinde trafik neredeyse durma noktasına geliyor. Tek şeride düşen karayolunda sürücüler zor anlar ve kaza riskleri yaşıyor. Bu olumsuzluklara takılmamak için Safranbolu istikametinden gelen sürücüler, Beşbinevler mahallesine girip Üniversite mahallesi üzerinden Kapullu - Esentepe Mahallelerini kullanarak şehir merkezine geliyor. Karabük'ten Safranbolu istikametine gidenler ise yine bu güzergahı alternatif yol olarak tercih edip Esentepe - Kapullu - Beşbinler Mahalleleri üzerinden Safranbolu'ya veya 100.Yıl Mahallesine gidiyor.

Mahalle aralarından geçen bu alternatif güzergahları tercih eden araçların sayısı bir anda artınca zaten dar olan yollar yetersiz kaldı. Buna çare bulmak amacıyla da yetkililer, Beşbinevler tarafından gelindiğinde Meteoroloji Müdürlüğünün 150 metre kadar ilerisinde çatallaşan yolu geliş ve gidiş yolu olacak şekilde trafik düzenlemesi yaptı. Beşbinevler istikametinden şehir merkezine doğru gelinirken Meteoroloji Müdürlüğü binası geçildiğinde çatallaşan yolun solundaki yol, şehir merkezinden gelinen yol, sağdaki ise şehir merkezine giden yol olarak belirlendi ve Beşbinevler tarafından gelinen yol üzerine "Kapalı Yol, Giriş Yasaktır" diye kocaman tabela asıldı. 

Fakat ne hikmetse bazı sürücüler trafik düzenlemesini ve yasağı hiçe sayıp koskoca tabelayı gördüğü halde zaten dar olan yola ters istikametten girip trafiğin sıkışmasına ve kazaların olmasına neden oluyor. Üstelik bu ters yol üzerinde bir de ilkokulun olması öğrenciler için büyük tehlike oluşturuyor.

Kapullu mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız, bu tehlikeli durumdan ne kadar rahatsız olduklarını dile getirirken, şehir merkezinden Beşbinevler tarafına giden sürücüler de bu kural tanımaz araç sahiplerinden şikayetçi. Yetkililerin bir an önce gerekli tedbirleri almasını beklediklerini söyleyen mahalle sakinleri ve sürücüler, bazı sürücülerin trafik kurallarına karşı bu kadar duyarsız ve sorumsuz olmalarına anlam veremediklerini ifade ettiler.