19 Ocak Salı günü yapılacak olan 7. Olağan AK Parti Karabük İl Kongresine mevcut il başkanı Av. İsmail Altınöz ile devam edileceği yönünde genel merkez yönetimin kararından sonra kongre hazırlıklarına başlanıldı.

İl Başkanı Altınöz, kongre hazırlıkları için ilçeleri ziyaret ederek davetlerini yaparken, bir grubun kongreye ikinci bir il başkan adayı çıkarılması ile ilgili çalışmalar yaptığı siyasi kulislerde yayılmaya başlandı.

BÜLENT ERSÖZ ADAY OLMA PEŞİNDE Mİ?
Kongreye on gün kala, AK Parti’nin çeşitli organlarında bu zamana kadar görev almış, ya da önceden bir yerlere seçilmiş kişilerden oluşan bir grubun muhalif hareket başlatarak, kongreye ikinci bir aday listesi ile çıkma çalışmaları yaptıkları öğrenildi.

İl Başkanlığı adaylığında isimleri geçen bazı kişilerin bir toplantı yaparak, Bülent Ersöz’ün kongrede aday olmasına karar verdikleri konuşulurken, Ersöz’ün ise liste yapmak için turlara başladığı belirtiliyor.

BÜLENT ERSÖZ’ÜN 2019 YEREL SEÇİMLERİNDEKİ DURUŞU SORGULANIR MI?
AK Parti’de Merkez İlçe ve İl Başkan Adayı olan ama adaylığına izin verilmeyen, hatta 2018 Genel seçimlerinde de Milletvekili Aday Adayı olan Bülent Ersöz’ün, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili’ye açıktan çalıştığı çok konuşulmuştu.

Son yerel seçimlerde kendi partisi dışında bir adaya çalıştığı ile ilgili söylemler karşısında Ersöz ile ilgili ne genel merkez yönetimi ne düşünecek merak ediliyor.
 
MİLLETVEKİLLERİ BU MUHALİF HAREKETİN NERESİNDE?
AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş’in, genel merkezin İsmail Altınöz ile kongreye gitme kararı karşısında, oluşturulmaya çalışılan bu muhalif harekete karşı sessiz kaldıkları ve hatta Ünal’ın perde arkasından destek verdiği iddia ediliyor.

BÖLGE KOORDİNATÖRÜ MUSTAFA ESKİN NE YAPACAK?
Karabük Koordinatör olan Bursa Milletvekili Mustafa Eskin’in aylar öncesinden Karabük’te İl Başkan arayışına girdiğine dikkati çekenler, Eskin’in aralarında Bülent Ersöz’ün de bulunduğu bazı isimler ile il başkanlığı için görüşmeler yaptığı ve şimdi de bu hareketin o görüşmelerin uzantısı olduğuna işaret ediyorlar.

AK PARTİ GELENEKLERİNDE BU TÜR SÜREÇLERE İZİN YOK
AK Parti Genel Merkezinin istisnalar dışında kongrelere genellikle tek listeyle gidildiği bilinirken, Karabük il kongresine sayılı günler kala, salona sürpriz bir başka adayın ve listenin gidilmesine Genel Merkez Yöneticileri ve hatta AK Parti Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl karşılayacağı biliniyor.

AK Parti geleneklerinde bu tür tarzların kabul edilmediği halde, Ersöz’ün ikinci bir liste ile kongreye girmek için müsaade aldığı da konuşulan iddiaların arasında yer alıyor.

AMAÇ İL BAŞKANLIĞI MI?
AK Parti içinde bir grubun son birkaç gündür başlattığı “Kongreye ikinci liste” hareketinde, kongre salonunda böyle bir şeye müsaade edilmeyeceği bilindiği halde, amacın provoke bir oluşuma dönüştürülebileceği de dile getiriliyor.

Editör: Haber Merkezi