AK Parti, 2019 yıl sonunda startını verdiği Karabük ilçe kongrelerinin tamamını gerçekleştirdi.

En son geçtiğimiz Eylül ayının 20’sinde yapılan Merkez İlçe kongresinin ardından birkaç ay sonra il kongresinin yapılması ile ilgili teşkilatlarda ve partililerde beklentiler had safhaya ulaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir son yaptığı açıklama ile kongrelerin yurt genelinde bir süre ertelendiğini duyurdu. Tarih verilmese da kongrelerin Şubat ayına kadar erteleneceği belirtiliyor ve bu son gelişme ile daha da kendini gösteren belirsizlik, Karabük’te AK Partilileri huzursuz etmeye başladı.

Teşkilatlar ve partililer, Karabük İl Başkanlığı ile ilgili belirsizliğin artık sona ermesi ve belirlenecek isim ile devam etmek için siyasi çalışma sürecinin başlamasını istiyorlar. İl Başkanlığı belirsizliğinden en çok etkilendiği ifade edilen ilçe teşkilatlarında huzursuzlukların oluşmaya başladığı da konuşuluyor.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Tüm siyasi işaretler mevcut İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ile devam etmesi görünümünde olmasına rağmen, alternatif isim arayışlarında çalışmalar yapıldığı da kulislerde konuşuluyor.

Mevcut il başkanı Altınöz’ün yanı sıra, genel merkezin şu ana kadar üzerinde durduğu bir ismin henüz olmadığı da öne sürülürken, bazı isimler sadece kamuoyunda geziyor.

GENEL MERKEZE ÇAĞIRILAN OLMADI

Ara ara bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, AK Parti Karabük İl Başkanlığı için bazı isimlerin Genel Merkeze çağırıldığı ve görüşmeler yapıldığı öne sürülse de bu bilginin gerçekle alakası olmadığı ilgili çevreler tarafından altı çiziliyor.

Şu ana kadar hiçbir ismin AK Parti Genel Merkezine çağırılmadığı ve hiç kimse ile il başkanlığı hakkında bir görüşme yapılmadığı biliniyor.  

MEHMET CEYLAN İL BAŞKANI OLUR MU?

AK Parti Karabük İl Başkanlığı ile ilgili son birkaç gündür Mehmet Ceylan İsmi ortaya atılmaya başlandı.

Karabük’ün tanınmış siyaset adamlarından Mehmet Ceylan, Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Bakan Yardımcılığı ve AK Parti Genel Merkezinde Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş bir isim.

Ceylan’ın Karabük İl Başkanlığı her ne kadar etkili gibi olacağı öne sürülse de AK Parti siyaset kurumunda bazı kaide ve kurallara bakıldığı zaman, eşyanın tabiatına biraz aykırı gibi olduğu da net bir şekilde ifade ediliyor.

Ceylan’ın İl Başkanlığı gibi bir talebinin olmadığı, böyle bir konuyla ilgili hiçbir girişimde bulunmadığı ve özellikle her ne kadar bir ayağı Karabük’te olsa da ailesi ile birlikte yıllardır Ankara’da yaşadığı yakın çevresi tarafından da açıkça belirtiliyor.  
 

Editör: Haber Merkezi