AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye samimiyet testi uyguladı.

Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük’e Fen Lisesi yaptırmak istediğini söyleyen iş insanı üzerinden bir basın açıklaması yaparak; "Fen Lisesini Safranbolu'ya yap, her türlü fedakarliğı yapmaya hazırız" demişti.

İlçe Başkanı Sarı, geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin Karabük'e Fen Lisesi yapmak isteyen hayırsever iş insanı için "Fen Lisesini Safranbolu'ya yap, her türlü fedakarliğı yapmaya hazırız" açıklamasını samimi bulmadığını ifade etti.

AK Partili Sarı, Elif Köse'nin bu açıklamasına karşı geçtiğimiz temmuz ayında Safranbolu'ya engelli çocuklar için anaokulu yapmak isteyen Safranbolu'lu hayırsever iş insanına yer tahsisinde zorluklar çıkardığını ve bu anaokulunun yapılmasını engellemeye çalıştığını ima ederek "Sen Karabük'ü bırak Safranbolu'lu hayırseverin yaptırmak istediği okula engel çıkarma" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sarı'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaştığı yazı ise şöyle;

“..Safranbolu olarak fen lisesine talibiz, ilimiz Milletvekillerinin, Milli Eğitim Bakanlığımızdan gereken özel izni almaları durumunda hayırsever İş İnsanı Sayın Recep Özçelik’i memnun edebilecek bir arsayı, Safranbou Kaymakamlığımızla iş birliği yaparak üretebileceğimizi ve Safranbolu Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz…” demiş !!!

Bu açıklama ilk bakışta Safranbolulu hemşehrilerimize hoş, masum ve iyiniyetli gelebilir. Tabi ki biz de isteriz Safranbolu’da Fen lisesi olmasını….

Ama kazın ayağı öyle değil…..

Gördüğümüz kadarıyla iş insanı Recep Özçelik bu liseyi Karabük’te Yenişehir veya Bayır mahalleye yapmakta ısrar ediyor…

Sayın Köse’nin siyasi malzeme konusu yapmak istediği bu durumu bir kenara bırakalım.

Ben Safranbolu kamuoyunun dikkatini başka bir okul meselesine çekmek istiyorum…

Safranbolu’da önceki yıllarda Cemal Caymaz mahallesine anne ve babasının adına bir Cami ve Kuran Kursu yaptırmış bir iş insanı var. Bu iş insanı Safranbolu’da yaşıyor, ticaretini de Safranbolu’da yapıyor.

Bu iş insanı Safranbolu’ya yaptırdığı caminin ardından, bir de eğitim kurumu yaptırmak için kolları sıvamış durumda.

Bunun için de hayırsever kişi, gerekli usulleri takip ederek önce Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlıkla okul yapılabilecek yerleri araştırmış. Bütçesine uygun olabilecek ve Milli Eğitimin ihtiyaç olduğunu belirttiği okul türünde bir okul binası yaptırmak için ön anlaşmaya varılmış.

Hayırsever iş insanının gönlünden geçen ve bütçesine göre uygun olan söz konusu okul yeri Safranbolu Belediyesinin Aslanlardaki (eski Sakemin arkasındaki) 1 dönümlük arsası.

Ancak çok uzun yıllardır bu arsa Belediye tarafından kullanılmıyor ve üzerindeki imar durumunda ise “Eğitim Tesis Alanı” şerhi mevcut. Hal böyle olunca yer, Belediyeye de ait olsa, buraya ancak Okul yapılabiliyor.

Safranbolu Kaymakamlığı temmuz ayından önce bu okul yerini, Belediyeden talep ediyor.

Mevcut 1.000 m2 lik arsa tahsis edilirse hayırsever iş insanı buraya “fiziksel engelliler için bir anaokulu binası” yapacak.

Bina yapıldıktan sonra okul; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin (TC. Milli Eğitim Bakanlığının) olacak…

İş insanı hayır yapabilmek için bu tahsisi/devri bekliyor.

Kaymakamlık talep yazısı Belediyeye geldikten sonra, Belediye önce yazıyı Temmuz ayı Meclis gündemine alıyor, sonra imar komisyonu ve plan bütçe komisyonuna havale ediyor, Ekim ayı meclisine konunun yetişmesi beklenirken bir de bakıyoruz ki; komisyonlardan karar çıkmamış , dolayısıyla konu Ekim ayı Belediye Meclisinden de çıkmayacak, çünkü komisyonlarda bu konu Belediye başkanının engeline takılıyor..

Bununla beraber Safranbolu Belediye Başkanının okul yapılmak için istenen arsayı devretmemek için türlü bahaneler öne sürdüğünü de duyuyoruz.

Sayın Başkan !

Eğer samimi iseniz;

İşte size fırsat !

Bırakın Karabük’teki okul polemiklerine girmeyi, gelin Safranbolu’nun önündeki acil gündemi halledin ve Safranbolu’da kamu okulu olarak emsali olmayan, fiziksel engelli yavrularımız için yaptırılacak bu okul yerinin devrini sağlayın….

Sağlayın ki, hayırsever kişi Safranbolu’muza emsali olmayan bir kamu okulu kazandırsın! !!!

Eğer samimi iseniz, işte size fırsat !

Topu taca atmayın, türlü mazeretlerin ardına saklanmayın, Belediye Meclisinin Ekim ayı ikinci birleşimine kadar bu konuyu yetiştirin ve ve bu kararı meclisten geçirin !!!

Sayın Başkan ! eğer kendinize “Topuklu Efe”denmesinden hoşlanıyorsanız, işte size fırsat !

Belki de ömrü boyunca topuklu ayakkabı ile dolaşamayacak engelli kızlarımızı memnun edecek bir karara imza atın ve bu okulun yapımına engel olmayın...

Eğer yukarıdaki basın açıklamasını iyiniyetle yaptıysanız , gelin önce Safranbolu’da yatırım yapacak ve Safranbolu’ya okul kazandıracak hayırseveri memnun edin.

Eğer o basın açıklamasını gerçekten siyasi rant elde etmek için yapmadıysanız ;

Kaymakamlığın sizden istediği arsayı

“Safranbolu Kaymakamlığımızla iş birliği yaparak” okul yeri olarak verin de ;

Safranbolulular samimiyetinize inansın…..

Hani basın açıklamanızda, fen lisesi için Safranbolu Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınızı söylemişsiniz ya !!!

İşte size fırsat !

Samimiyetinizi gösterme fırsatı !!!"

Editör: Haber Merkezi