Karabük İl Özel İdare’nin geçtiğimiz günlerde üç inşaat mühendisi ve bir mimar alımı şartnamesinde yalnızca erkek personel alımının yapılacağı maddesinin yer aldığı evrakı Karabük Net Haber buldu.

Karabük İl Özel İdaresinin yalnızca erkek alımı yaptığı ve kadın ayrımcılığına gittiği yönündeki basında çıkan eleştirilere İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında cevap vermiş ve yalanlamıştı.

Ahmet Sözen, meclis toplantısında “Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen personel alımlarıyla ilgili bazı basın yayın organları kadınları mülakata çağırmadığımızı ve kadın adaylara şans vermediğimizi öne sürerek akla ziyan bir açıklama yapmışlardır. Asılsız ve mesnetsiz haberlerle derin kuyuya düşenlerin ipi kısa kalmıştır. Bize yapılan bu yakıştırmaları esefle karşılıyor ve şiddetle reddediyoruz.”  Şeklinde konuşma yapmıştı.

Yapılan kadın ayrımcılığını yalanlayan ve söz konusu haberlerin gerçek dışı olduğunu iddia eden İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in asıl kendisinin yalan söylediği, meclis üyeleri ile kamuyu söylediği yalanlarla yanılttığı ortaya çıktı.

Personel alım şartnamesinde “Erkek personel istihdam edilecektir” maddesi olmasına rağmen İl Genel Meclis Başkanı Sözen’in, bunu saklayarak, yalan söylemesi karşısında şimdi kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniliyor.

Karabük İl Genel Meclis Başkanlığı gibi koltuğu temsil eden bir kişinin böyle yalanlara başvurması karşısında istifa etmesi bekleniyor.