Tuncay Ö. yönetimindeki otomobil direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Safranbolu'nun Karıt Köyü köprüsünün kenarından çaya uçtu. Takla atıp ters dönen araçta bulunanlar kendi imkân ve mücadelesiyle araçtan dışarı çıkmayı başarırken dere kenarına çekilen istinat duvarlarını aşıp yukarı çıkmayı başaramadı. Çaresizlik içinde yardım bekleyen kazazedelerin durumunu gören vatandaşların 112 Acil Servisini aramasının ardından AFAD, itfaiye ve 112 Sağlık ekipleri olay yerine geldi.

Soğuk suyun etkisiyle hareket etmekte zorlanan kazazedelerin AFAD ekiplerince aşağıya uzatılan merdivenlere tırmanmakta zorluk çekmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Öte yandan AFAD ekiplerinin yukarıda durup kazazedelerin mücadelesine seyirci kalması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
 
AFAD'cılık ıslanmamak mı?

Kazazedelerin merdivene tırmanmakta ne kadar zorluk yaşadığına, diğer taraftan AFAD görevlilerinin aşağıya inip yardımcı olmadığına şahit olan vatandaşlar, "AFAD'cılık ıslanmamak mı, bu kadar rahat mı ya? Aşağıya inip neden yardımcı olmuyorlar, baksanıza soğuktan uyuşmuşlar çıkamıyorlar merdivenden ama AFAD yukarıda onların çıkmasını bekliyor. Islanmak istemiyor herhalde. Belki boyunları zedelendi, acının sıcaklığıyla hissetmiyorlar belki de. Neden yardım görevlisiyle bir sedye uzatmıyorlar" diye tepkilerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi