Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Kongresi gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Adam Kar güven tazeledi.

Karabük Belediyesi Kongre ve Nikâh Salonunda gerçekleştirilen kongreye; Ankara Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MYK Üyeleri Murat Kotra ve Gökhan Ağdemir, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Yortanpazarı Belediye Başkanı Ali Şık ve partililer katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut İl Başkanı ve kongrenin tek adayı Dr. Adem Kar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde parti olarak büyük bir başarı elde ettiklerine dikkat çekerken, başarının sırrının ise eski-yeni demeden tüm teşkilatların ekip ruhu içerisinde çalışması olduğunu belirtti. MHP İl Başkanı Kar konuşmasına şöyle devam etti;

“Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, hürriyetimizi ve vatanımızı bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye aidiyetimizi ve sadakatimizi de bu vesile ile bir kez daha teyit ediyorum. Ortaya koyduğumuz 2023 vizyonuyla, birlik ve beraberlik içerisinde en az 2 milletvekilliğine ve tüm belediyeleri yönetmeye talip olacağız.

Bunu yine elbirliğiyle yapacağız, buna inancımız tamdır. Hepinizin davamızın içerisindeki yeri ve mevcudiyeti teşkilatlardaki bütün konumlardan üstündür. Birlikte çalıştığımız önceki yönetim kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dışarıda kaldığını düşünen dava arkadaşlarımız varsa onlara şunu söylüyorum; yüreğimizde, kapılarımızda sonuna kadar size açık, çünkü bu başarı hepimizin başarısıdır”

 Parti olarak kongre sürecini 9 Ağustos’ta “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, “Kazanan Türkiye olacak” şiarıyla Samsun’un İlkadım ilçesinden başlattıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı ve Divan Başkanı Sadir Durmaz; “Sözlerimin başında Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selam ve muhabbetlerini sizlere iletmek istiyorum. Emeğin şehri Karabük’te sizlerle bir arada olmaktan kıvanç duyuyorum, hepinize tekrar selam ve saygılarımı sunuyorum. Allah’ın izniyle, 14 Mart 2021 tarihinde Ankara’da “13. Olağan Büyük Kurultay”ımız ile taçlandıracağız. Bildiğiniz gibi kurultaylar, Türk tarihinin ve kültürünün önemli bir parçasıdır. Partimiz açısından da son derece önemli, anlam yüklü, ahde vefanın ve lidere sadakatin derinden hissedildiği toylardır. Her ne kadar, bu dönemde kongrelerimizi Pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafe kuralına uyarak gerçekleştiriyor olsak da gönül mesafelerimiz her zaman yan yanadır, bir ve beraberdir.” dedi.

Ne mutlu bize ki Karabük de Milliyetçi Hareket’e kayıtsız kalmadı

Konuşmasının devamında Karabük’ün 3 dönemdir MHP’li Belediye Başkanı tarafından yönetildiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Karabük halkına partilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere, partisine mensup belediye başkanlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı övgüler yağdıran Sadir Durmaz şöyle devam etti;

“Karabük; Şeyh Ali Semerkandi Hazretlerinin diyarı, Geyikli Baba’nın ocağı kutlu bir ilimizdir. Milli ve manevi değerlerimizin buluştuğu, doğal ve kültürel güzellikleriylecennet ülkemizin göz nuru bir şehridir. Karabük, en çok da alın terinin şehridir. Emeğin katma değere dönüştüğü, millete hizmet etmenin anlamını bulduğu, çalışkan bir şehirdir. Çeliğe şekil verenlerin, memleket sevdasını çelikten iradesiyle savunanların şehridir. Karabük demek; iman ve inançla yoğrulmuş milli kudret ve kuvvet demektir.

Bu nedenle Karabük; Devletinin ve milletinin yanındadır. Milli değerlere düşmanlık edenlere karşı Türk-İslam şuuruyla her zaman mücadelemize bayraktarlık etmiştir.  Bu tarihi şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ne mutlu bize ki Karabük de Milliyetçi Hareket’e kayıtsız kalmadı. Karabüklü kardeşlerimiz, her daim destekçimiz oldu.

Karabük, Milliyetçi Hareket’e güvendi ve belediye yönetimini 3 dönemdir Sayın Rafet Vergili başkanımızın şahsında partimize emanet etti. Karabüklü vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Hamdolsun, belediyemiz de Karabüklü’nün emanetine sahip çıkmış, fedakâr ve özverili çalışmalarıyla “Üretken Belediyecilik” anlayışımızı en güzel şekilde uygulamıştır. Karabük’e değer katan, Karabüklü’nün hayat standardını yükselten Belediye Başkanımız Rafet Vergili başta olmak üzere, Yenice Belediye Başkanımız Zeki Çaylı’ya, Eskipazar Belediye Başkanımız Hüseyin Dönmez’e, YortanBelediye Başkanımız Ali Işık’a ve Belediye Meclis üyelerimize, belediye bürokratlarımıza, tüm belediye çalışanlarımıza, onlara destek veren teşkilatımızın kıymetli mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum.”

Cumhur İttifakı içerisinde yer alan herkes, tavrına, tarzına ve söylemine özen göstermelidir

MHP olarak Cumhur ittifakını devam ettirmekte kararlı olduklarını belirterek konuşmasına devam eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, ittifak içerisinde yer alan herkesin de ittifakın devam etmesine özen göstermesi gerektiğini söyledi. Durmaz, şöyle devam etti;

“Coğrafya kaderdir” derler. Bizler de, dünyanın en zor coğrafyasında yaşadığımızı bilerek siyaset yapmalıyız. Şükürler olsun ki, Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Siyaset sahnesine çıktığı ilk günden beri bu anlayışla siyaset yapmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi; şahsi ikbal kaygısıyla değil, millî istikbal ve istiklal endişesiyle buluşan milyonların partisidir.

Bu anlayış gereği, Milliyetçi Hareket Partisi, devleti ve milleti için sorun üreten değil, sorun çözen partidir. Geçmişte, siyasi kaos anlarında düğümü çözen ve ülkenin krize sürüklenmesini engelleyen hep Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur. Bugün de yapıcı eleştirileri, milli konulardaki desteği ile sorumlu siyaset anlayışının gereğini yapmaktadır. Sayın Genel Başkanımız bunu “Önce ülkem ve milletim sonra partim” diyerek özetlemiş, “Benim aklım hep Türkiye’dir” diyerek zihinlerimize kazımıştır. Bu nedenle partimiz 13. Kurultayımızın sloganını da “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik” olarak belirlemiş, “Kazanan Türkiye olacak” demiştir.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Türk Milletinin sokakta doğal bir sonuç olarak kurduğu Cumhur İttifakı asla basit bir seçim birlikteliği değildir.7 Ağustos Yenikapı ruhu ile perçinlenen bu birliktelik, özünde vatan ve millet sevgisini barındırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için sorumluluk üstlendik, Milli bekamız için hesapsız, çıkarsız, pazarlıksız bir ittifak kurduk. Cumhur İttifakı Türk milletinin tercihidir. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi;  “Cumhur İttifakı uyanan tarihin sesi, dirilen coğrafyanın mesajı, Türk asırlarının zafer nişanesidir.” Bu nedenle, Cumhur İttifakı içerisinde yer alan herkes, tavrına, tarzına ve söylemine özen göstermelidir. Milliyetçi Hareketin mensupları, Cumhur İttifakına sahip çıkma konusunda son derece kararlıdır.


“Zilletin ortakları, milletten habersiz gizlice buluşup, anayasa’nın değiştirilemez maddelerini değiştirmeye kalkmış!”

Türkiye’nin uluslar arası alanda birçok sorun ile mücadele ettiğini, ancak muhalefetin siyasi hesap yaparak ülkeyi zaafa uğrattığını savunarak konuşmasına devam eden Sadir Durmaz, CHP ve İYİ Parti’yi sert bir dille eleştirerek konuşmasını sürdürdü. Durmaz şunları şöyle devam etti; 

“Bugün ülkemiz, sınır içinde ve sınır dışında birçok sorunla baş etmeye çalışmaktadır. Yurt içinde ve dışında, terör örgütleriyle mücadele edip, sınırlarını, milli güvenliğini korumaya çalışan, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de egemenlik haklarını savunan, diğer yandan, ekonomik kuşatmayı yarmaya, yetmezmiş gibi, Korona virüsüyle baş etmeye çabalayan bir Türkiye söz konusudur.

Liderimizin dediği gibi, “Türkiye çoklu bir cephe hattındadır.” Böyle bir durumda, milli konularda siyasi hesap yapanların, iktidarı yıpratayım derken Türkiye’yi zaafa uğratanların siyasi ahlakını sorgulamak gerekir. Bu konuda Özellikle CHP, İP ve “yancıları” sınıfta kalmıştır. Millet’de değil zillet’de birleşenler ve onların sözde STK yancıları, milli konularda bile birlik olmaktan kaçmış, her olayı siyasileştirerek ayrışmayı körüklemişlerdir. Ülkemizi, yabancı ajanslar aracılığı ile Batı’ya şikâyet etmiş, “Türkiye’de can ve mal güvenliği yok” diyerek, ekmeğini yedikleri vatana ihanet etmişlerdir.

Değerli arkadaşlar, böyle bir muhalefet anlayışı olamaz. Bunlar, muhalefet etmeyi “Türkiye’ye muhalefet, yabancılara muhbirlik” olarak gören köksüzlerdir. Milletin, kendilerine vermediği makamları dışarıda arayanlar, ABD’deki seçimlere bel bağlayıp, hayal dünyasına daldılar. Biden’ın, Türkiye açıklamalarından umutlanıp, seçim daha bitmeden tebrik kuyruğuna girip takla atmaya başladılar. Allah kimseyi bu rezilliğe düşürmesin. Biz, ABD’de kimin başkan olduğuna bakmayız! Çünkü bizim baktığımız yer Türkiye’dir, bastığımız yer başkent Ankara’dır.

Siyaset, sözle eylem uyumunu gerektirir. Dilinizden, Atatürk’ü, cumhuriyeti, demokrasiyi düşürmeyeceksiniz, ama bu vatanın birliğine dirliğine düşman yapılarla, bölücü odaklarla el ele kol kola siyaset yapacaksınız! “Atatürk’ün partisiyiz” diyeceksiniz ama Atatürk’e Atatürk diyemeyeceksiniz. Cumhuriyet diyeceksiniz ama belediyelerinizde, çocuk parklarına PKK’nın paçavrasını resmedeceksiniz!

Demokrasi diyeceksiniz ama 793 şehidimizin azmettiricisi PKK’lı Demirtaş’a, Sorosçu Kavala’ya özgürlük isteyeceksiniz! Sizin Atatürk sevginiz de, Cumhuriyet Hassasiyetiniz de Demokrasi anlayışınız da külliyen yalan! Artık aziz Türk milleti, Zillet İttifakı ortaklarının değerlerimizi nasıl istismar ettiğini ibretle izliyor, gerçek yüzlerini görüyor. Siyaset, milletin gözü önünde, şeffaf yapılır. Kapalı kapılar ardında, milletten gizlenerek siyaset yapılmaz. Zilletin ortakları, milletten habersiz gizlice buluşup, anayasa’nın değiştirilemez maddelerini değiştirmeye kalkmış, Türklüğü, Türk milletini, Atatürk’ü, Türkçeyi, anayasadan çıkarmaya, vatandaşlık tanımını değiştirmeye, federal yönetime ve anadilde eğitime dayanan, milli üniter yapımızı ortadan kaldırmayı amaçlayan Anayasa taslağı hazırlamışlar. Kimse boş hayallere kapılmasın, boş atıp, dolu tutmaya çalışmasın.Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi; “Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır!”

Sizler de takip etmişsinizdir; İP’teki gelişmeler, ilgi alanımızda olmasa da, geçmişte partimize yapılmak istenen operasyonun ve partimizi ele geçirme çabalarının daha iyi anlaşılmasına vesile olmuştur. Bu İP’sizler, Türk Milliyetçilerini, okyanus ötesinin oyunlarına alet etmeye çalışmış ama sizlerin sayesinde Ülkücü iradeyi yıkamamış, ihanet oyunları tutmamıştır. Geçmişte partimizde siyaset yapmış arkadaşlarımıza “MHP kalıntısı” diyerek aşağılayanlar, Bozkurt işareti yaparak kimseyi kandıramazlar! Bunlardan Bozkurt falan olmaz, olamaz! Bunlardan olsa olsa ihanetin çakalı olur.

Çünkü biraz önce bahsettiğim, milli üniter devlet yapımızı bozan, “gizli anayasa” çalışmalarına katılıp, bu anayasadan medet umanlar ne Ülkücü olabilir ne de Bozkurt! Şurası kesinlikle anlaşılmıştır ki; bunların, siyaset uğruna satmayacağı hiçbir değer yoktur. Siyasi kin ve nefretin gözlerini kör ettiği bu güruh; Libya’da Hafter’ci, Suriye’de Esad’cı, Pensilvanya’da FETÖ’cü,  Kandil’de PKK’lı olmuş, ama bir kere bile Türk Milleti’nin ve devletinin yanında olamamışlardır.

YPG’ye terör örgütü diyemeyenlerle sırtını YPG’ye dayayanlar yan yana gelmiştir. Suriye’de ne işimiz var,  Doğu Akdeniz’de ne işimiz var, Karadeniz’de ne işimiz var diyen, CHP, İP ve yancıları, Dünyanın öbür ucundan gelip, burnumuzun dibinde, sınırlarımızın yanında hesap yapanlara “ne işiniz var” diyememiştir! Bunlar ne Tarih okumuş, ne de coğrafya öğrenmiş! Ne Mavi Vatan biliyorlar, ne de Misakı Milli”

“Kıbrıs’ta Soros’un çocukları değil, Toros’un evlatları kazanmıştır” 

Konuşmasını dış politikadaki konularla tamamlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Karabağ’ın işgalden kurtuluşundan ve Kıbrıs’ta Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanlığını kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Durmaz, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı; “Ermenistan, yıllardır işgal ettiği topraklarda, Azerbaycanlı kardeşlerimize saldırdığında destek vermemize bile, bunların içinden bazıları, “Karabağ’da ne işimiz var” demiştir! Karabağ Türk’ün öz toprağıdır! Karabağ’da dökülen kan, Türk kanıdır! Karabağ Türk’tür, Karabağ vatandır, Karabağ Azerbaycan’dır! 1992’den beri işgal atındaki Karabağ’da Azerbaycan ordusu destan yazmış, Karabağ hamdolsun Ermeni işgalinden kurtarılmıştır. Turan ülkümüzü hatırlatan zaferimiz kutlu olsun! Turan eller var olsun, Tanrı Türk’e yar olsun!

Turan coğrafyamızda bir başka olumlu gelişme, hepinizin bildiği gibi, Kıbrıs Türklüğü’nün seçim zaferidir. Kıbrıs’ta çok şükür esaret değil, cesaret kazanmıştır. Bize göre, Kıbrıs demek Türkiye demektir! Lefkoşe, Ankara demektir! Soros’un çocukları değil, Toros’un evlatları kazanmıştır. 

Sayın Genel Başkanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın davetiyle gerçekleştirdikleri ziyaret, dünyaya açık bir mesajdır. Artık Türkiye, gönül coğrafyasında kendisine rağmen operasyon yapılacak bir ülke değildir! Hiçbir küresel güç, hiçbir emperyalist ülke, Türkiye’yi yok sayarak bölgeyi dizayn edemez!

Çok şükür Kıbrıs Türklüğü, Merhum Rauf Denktaş’ın, Şehit Cengiz Topel’in, Türk Mukavemet Teşkilatı mücahitlerinin emanetine sahip çıkmıştır, hepsinin ruhu şad olsun. Allah’ın izniyle, Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır! Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı süreçlere rağmen ülkemiz açısından geleceğe dair umutlarımız diridir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu “2023 Lider Ülke Türkiye”’yi inşa yolunda, ülkücü hareket, inşallah geleceğin mimarı olacaktır. Büyük hedefler büyük heyecanların, büyük heyecanlar ise büyük düşüncelerin eseridir.Gayret bizden tevfik Allah’tan.

Sözlerime burada son verirken, Kurucu Genel Başkanımız Başbuğ Alparslan Türkeş ve Ülkücü Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İl başkanımıza ve yönetimine Cenab-ı Hakk’tan üstün başarılar diliyorum. Toyumuz, kongremiz, hayırlı ve uğurlu olsun. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Konuşmaların ardından gerçekleşen seçimlerde Dr. Adem Kar başkanlığındaki

Dr. Adem Kar Başkanlığında MHP Karabük İl Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Cenk Gedikoğlu
  • Ramazan Cesur
  • Orçun Bilgin
  • Yılmaz Güzel
  • Alparslan Kanca
  • Emrah Köklü
  • Gürkan Malkoç
  • Mustafa Turgut Cengiz
  • Muharrem Yunus Çelik
  • Yavuz Taşyıkan
  • Celal Tokatlı
  • Ümit Hakan Yılmaz
  • İsmail Ova
  • Mustafa Aydın
  • Yaman Asar
  • Aykut Kaba
  • Yıldıray Çalman
  • Hüseyin Alimoğlu
  • Tahsin Düzyer
  • Alparslan Kamil Yılmaz

İl Disiplin Kurulu

  •  Abdurrahman Çimen
  • Gazi Salla
  • Mustafa Kaya
  • Ali Er
  • Asım Çelik
  • Ahmet Kaptan
  • İhsan Baylan

Büyük Kurultay Delegeleri 

  • Rafet Vergili
  • Adem Kar
  • Abdurrahman Meşe
  • Emre Barboros Tunç
  • Ergün Karakırık
Editör: Haber Merkezi