Belediye İş Sendikası Karabük Şube kongresi ile ilgili geçtiğimiz hafta başlayan delege seçimlerinde Şube Başkanlığına aday olan Rıza Taşdelen 85 delegeyi garantilerken, mevcut şube başkanı Hüseyin Doğan ise 33 delegeyi aldı. Diğer iki şube başkan adayı ise 7 delegede kaldı.

Kısa bir süre içinde yapılması beklenilen Belediye İş Sendikası Karabük Şube kongresinde delegenin yüzde 70’ini alan Rıza Taşdelen’in delege çıkamadığından dolayı tüzük çerçevesinde şimdi şube başkanlığına aday olamayacağı belirtiliyor.

Belediye İş Sendikası Karabük Şube’sinde çoğunluğun oyunu alan Taşdelen’in aday yapılıp, yapılmayacağı tartışmaları her geçen gün daha da fazlalaşırken, gözler Genel Başkan Nihat Yurdakul’a çevrildi.

Karabük Şube kongresi sürecinde geçtiğimiz ay Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulunan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul “Karabük Şubemizde de herkes aday olma hakkına sahiptir. İşçi hür iradesini ortaya koyar, biz de saygıyla karşılarız. Demokratik, tüzüğümüze ve yasalara uygun bir seçimin teminatı benim.” açıklamasını yapmıştı.

Genel Başkan Yurdakul, şimdi delegenin yüzde 70’ini alan Rıza Taşdelen’in şube başkan adaylığının önünü mü açacak, yoksa kapatacak mı?

Rıza Taşdelen’in kongrede aday olabilmesi için delegenin beşte birinin divana önerge vermesi ve bu önergenin oylamada yarıdan çoğunluğunu alması lazım.      

Editör: Haber Merkezi