Karabükspor’un vergi ve SGK prim borçları nedeniyle geçmiş yönetimlerde yer alan 82 cemiyet adamının üzerlerine ciddi borçlar binmişti.

11 Milyon TL Vergi, 4 Milyon TL civarında da SGK Prim borçları Karabükspor kulübünün eski yönetimlerinde yer alan 82 kişiye rücu ettirilmiş ve dönemine göre 20 Bin TL’den, 2 Milyon TL’ye kadar kişi başına borç çıkarılmıştı.

Mal varlıklarına icra gelen, banka hesaplarına bloke konulan eski yöneticilerin tamamı kendilerini birden yüksek borç yükü altında bulmuş ve hatta intihar eden bile olmuştu.

Karabükspor’un eski yöneticilerinden Mahir Acar, asit içerek intihar etmiş, yine eski kulüp başkanlarından Ziya Ünsal ise yakalandığı kanser hastalığını, içinde bulunduğu borç yükü ve stres nedeniyle yenememiş ve hakkın rahmetine kavuşmuştu. Ünsal’ın mirasçıları da bu borçlar nedeniyle reddi miras yapmışlardı.

Geride kalan 82 cemiyet adamı ise borç yükünden kurtulmanın arayışı içinde bir mücadeleye girmişlerdi.

BORÇLAR YAPILANDIRILDI VE TAKSİTLERİ ÖDENMEYE BAŞLANDI

Devlete olan toplamda 15 Milyon TL Vergi ve SGK Prim borçları yapılandırılarak, taksitlendirilmiş ve ilk vergi taksiti olan 310 Bin TL geçen ay Spor Toto dan gelen 250 Bin TL’nin üzerine, borçlular 60 Bin TL vererek tamamlayıp yatırılmıştı.

Mart ayın Vergi ve SGK prim borcu taksitinin son ödeme günü ise 31 Mart tarihi olan dündü.

AK PARTİ İL BAŞKANI, KARDEMİR BAŞKANI BAYRAKTARI ZOR İKNA ETTİ

Dün vergi ve SGK prim borç taksitinin son günüydü ve Spor Toto’dan gelen 200 Bin TL’nin üzerine 210 Bin TL bulunup, 410 Bin TL’nin yatırılması için AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz büyük bir mücadele verdi.

Sırf Karabükspor yönetiminde yer aldıkları için ödeyemeyecekleri borç yükü altına giren 82 cemiyet adamının tüm umutlarını bağladığı AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ile yoğun bir telefon trafiği yaşadı.

KARDEMİR Başkanı Bayraktar’ı uzun süre ikna etme çabalarını sürdüren İl Başkanı Altınöz, sonunda ikna etti ve 210 bin TL parayı Kardemir verdi.

82 CEMİYET ADAMINDAN BAYRAKTAR'A VE ALTINÖZ’E TEŞEKKÜR

Karabükspor yönetiminde bulunan ve borç yüküne giren 82 kişi yoğun bir telefon trafiği ile Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ı ikna eden, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’e teşekkür ettiler.

Eski Yöneticiler “Allah önce Alparslan Bayraktar’dan, sonra AK Parti İl Başkanı Sayın İsmail Altınöz’den razı olsun. 82 kişinin ocağına ateş düştü, ticaretinde büyük engeller oluştu. Ne yapacağımızı bilemedik. Bu paraları çoğumuz ödeyecek güçte değil, bırakın borcu ödeyebilmeyi evimiz köyümüz de elimizden gidecekti.” Şeklinde ifadelerde bulundular.

İKİ TAKSİT ÖDENMESİ İLE HUKUKİ BORÇ SORUMLULUĞU KALKABİLİYOR MU?

Devlete olan vergi ve SGK prim borç yapılandırmalarında bulunan ve ilk iki taksiti ödendiği zaman bu tür spor kulüplerinde eski yöneticilerin hukuki borç sorumluluğunun ortadan kalktığı ifade edilirken, konuyla ilgili teknik ve hukuki boyutu da daha da geniş bir şekilde araştırılıyor.

BU İNSANLARI YÖNETİME SOKAN SİYASİLER DUYARSIZ KALDI

Karabükspor’un 2017 yılından bu yana kurulan eski yönetimlerinde yer alan birçok kişi Karabük’teki bazı siyasilerin telkinleri ve ricasıyla bulunmuştu. Gerek Ziya Ünsal, gerekse Sedat Namal yönetiminde yer alan bu kişiler söz konusu bu siyasetçilerin ricalarını kıramamışlardı.

Borç yapılandırılmasından sonra taksitlerin ödenmesi ile ilgili formül bulunup, geliştirilmesinde duyarsız kalan bu siyasetçilere şimdi mağduriyeti yaşayan 82 kişi içinden tepkiler var.

“Bazı milletvekilleri 'sizin bu mağduriyetinizi gidereceğiz, bir formül bulacağız' diyorlardı. Bazı siyasetçilerde geçmişte bizim bu kulüp yönetiminde yer almamızı istemişlerdi. Ama hiçbiri duyarlılığını göstermedi. Allah AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’den razı olsun. Hiç birimizin bu mağduriyetinde rol almadığı gibi sorunumuzun çözümünde yer aldı.” Şeklinde düşüncelerini ifade edenler, tepkilerini gösteriyor.

KARABÜKSPOR’UN OTOBÜS VE DİĞER ARAÇLARINI VERGİ DAİRESİ SATIŞA ÇIKARIYOR

Karabükspor’un Vergi dairesine olan borçlarından dolayı, bir başka alacaklı tarafından yedi emin garajına çektirilen bir otobüsü ve iki minibüsü çürümeye bırakılmıyor.

Karabük Defterdarlığı yetkisini kullanarak bu motorlu araçları satacak ve elde edilen geliri yıl sonuna kadar vergi taksitlerine sayacak.  

Editör: Haber Merkezi