Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapımı üstlenilen ve 2016 yılında yaklaşık 15 Milyon Liraya ilk ihalesi yapılan, Safranbolu Barış Mahallesindeki Evliya Çelebi Teknik Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin bu zamana kadar dört ayrı ihalesi yapıldı ve hala 6 yıldır bitmedi.

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin başkanlığında 6 yıl içinde yapılan dört ayrı ihalenin ardından son yüklenici firma da bırakıp gitti.

2016’da tahmini yapım bedeli 15 Milyon lira olan okul ve uygulamalı otelin inşaatının tamamlanması için şimdi yine bir ihale yapılacak ve bu sefer ki ihale bedelinin 70 Milyon liranın üzerinde olacağı tahmin ediliyor.   

DEVLETE 15 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK OKUL İNŞAATI 100 MİLYON’U GEÇTİ

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un her seferinde ihalesini yaptığı Evliya Çelebi Teknik Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ilk yapılan ihalesinde yüklenici firma tarafından bitirilmiş olsaydı, devlete maaliyeti 15-20 Milyon Lira arasındaydı.

6 Yıldır dört kere ihalesi yapılan okulun ve uygulama otelinin inşaatının şimdi ise yeniden yapılacak olan ihalesi ile devlete 100 Milyon liranın üzerinde maaliyeti olacağı ifade ediliyor.

Son yüklenici firmanın da işi bırakıp gittiği belirtilirken, Genel Sekreter Mehmet Uzun’un beceriksizliği ve basiretsizliği sonucunda kamunun uğradığı milyonlarca lira zararın şimdi sorumlusu kim olacak?

DEVLET MALININ HİÇ Mİ DEĞERİ YOK?

Safranbolu Barış Mahallesindeki Evliya Çelebi Teknik Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin inşaatı son yüklenici firmanın da bırakıp gitmesiyle, şantiye alanında hiçbir görevli kalmamış.

Ne bir bekçinin ne bir sorumlunun bulunmadığı inşaat alanındaki yol kenarında bulunan paletlerdeki binlerce liralık inşaat malzemeleri ya kırılıp dökülmüş ya da belirsiz şahıslar tarafından birçoğu alınıp götürülmüş.

İnşaat alanının içinde korunaklı bir şekilde depolanması gereken granit yer ve duvar kaplamaları başta olmak üzere onlarca inşaat malzemelerinin paletler halinde yol kenarına yığılmasına bir anlam verilemezken, değeri yüz binlerce lira tutan bu malzemelerinin kırılıp, dökülmesini ve belirsiz şahıslar tarafından çalınmasını görenler, ‘devlet malının hiç mi değeri yok’ diyorlar.