Özçelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel: "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçilerin birliği ve kardeşliği, yaşasın emek ve alın teri mücadelemiz"

Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) 85 yıl önce kurulmasıyla adeta işçi ve emekçi kentine dönüşen Karabük'te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

24 bin emekçinin katılımıyla 137 gün süren grevlere, fabrikalarının kapatılmaması için 1,5 yıl süren çeşitli eylemlere sahne olan Karabük'te, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalara üye işçiler, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Çelenk sunumuyla başlayan etkinlikte konuşan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel, işçilerin istek ve taleplerini dile getirdi.

Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Akyel, "Adalet ve özgürlük var olsun. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçilerin birliği ve kardeşliği, yaşasın emek ve alın teri mücadelemiz. Yaşasın Hak-İş." dedi.

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz ile konfederasyona bağlı diğer sendikaların şube başkanları, hep birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla gönderilen bildiriyi okudu.

Çeşitli pankartların açıldığı ve sloganların atıldığı kutlamanın ardından grup dağıldı.

Kutlamaya, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (TÜRK-İŞ) Karabük'teki temsilcileri de katıldı.

Editör: Haber Merkezi