Mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla başlatılan 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliği illerinde şampiyon olan takımların grup müsabakaları ile devam ediyor.

Kendi illerinde oynadıkları müsabakalarda şampiyon olarak Karabük'deki grup müsabakalarına katılma hakkı kazanan 10 erkek ve 5 kız takımı Ankara’da oynanacak finallere katılma hakkı kazanmak için kıyasıya mücadele ediyor. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Bartın, Düzce, Kastamonu, Çorum, Sinop, Bolu, Amasya, Samsun ve Zonguldak ilinden gelen 10 erkek takımı iki grupta mücadele ederken, Samsun, Bartın, Zonguldak, Sinop ve Bolu kız futbol takımları finallere katılmak için ter döküyor.

Başlama vuruşunu Vali Fuat Gürel’in yaptığı Düzcespor ile Kastamonuspor arasında oynanan müsabakayı Kastamonuspor 1-0 kazanarak grup müsabakalarına galibiyetle başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü proje dâhilinde 11-13 yaş grubu çocukların katılım sağladığı futbol turnuvasında 81 ilde aynı anda yapılan maçlar sonucunda şampiyon olan takımlar illerini bölgesel grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazandılar.

Final Karşılaşması TBMM Bahçesinde Yapılacak

Maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcudan oluşan takımların 20'şer dakika ve 2 devreli halı saha karşılaşması şeklinde gerçekleştiriliyor. 23 Nisan Futbol Turnuvası olan "Mahallede Maç Var" müsabakalarının final karşılaşması TBMM Bahçesinde yapılması planlanıyor. TBMM tarafından 1'inci olan takım oyuncularına tablet, 2'nci olan takım oyuncularına elektrikli scooter, 3'üncü takım oyuncularına drone hediye edilecek.

Editör: Haber Merkezi