BÖLGE HABERLERİ

KÖSE, İŞTEN ÇIKARMALAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “Kimsenin Ekmeyi İle Oynama Gibi Bir Derdimiz Yok”

Abone Ol

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “Kimsenin Ekmeyi İle Oynama Gibi Bir Derdimiz Yok”


 

Safranbolu Belediyesinde son günlerde bazı sözleşmeli personellerin sözleşmesinin yenilenmemesi ve iş akitlerin sona erdirilmesi yaşanmıştı. Şu ana kadar 7 personelin belediye ile ilişiği kesildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse “Liyakatli ve gayretli bir şekilde çalışan arkadaşlarımız, herhangi bir endişe duymadan en yüksek verimle çalışmaya devam etsinler. Kamu hizmetlerinin daha iyi yürümesi için her türlü önlemi almak da halkımıza borcumuzdur.” İfadeleri dikkat çekti.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Safranbolu Belediyesindeki işten çıkarma olayları ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Elif Köse “Belediye meclis toplantısında arkadaşlarıma ifade ettim, burada da ifade edeyim; Kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir derdimiz yok. Ancak liyakatli ve gayretli çalışanlarla yola devam edeceğiz. İşten çıkarma şeklindeki tasarruflarımız, gözlemlerimiz sonucu olmuştur. Göreve başladığım andan itibaren gerekli gözlemleri yaptık. Gelir gelmez işçi çıkarma yolunu seçmedik.

Hiç kimsenin cinsiyetine, siyasi görüşüne ve referansına göre işten çıkarma yapılmamıştır ve yapılmayacaktır. Benim dönemimde işe alınan çalışanlarımızda da benzer sorunlar yaşanırsa onlar için de aynı işlemi tesis ederim.” dedi.

Başkan Köse açıklamalarına şöyle devam etti;

“Belediyeler kamu hizmeti sunduğu için personelinin de kamu hizmetini aksatmaması gerekir. Liyakatli ve gayretli bir şekilde çalışan arkadaşlarımız, herhangi bir endişe duymadan en yüksek verimle çalışmaya devam etsinler. Geçmişte, bir günde 65 kişinin işten çıkarıldığı belediyemizde herkesle çalışmaya açığım. Ancak belediyenin her kuruşuna sahip çıkmak, vatandaşlarımızın bize yüklediği en önemli görevdir.

Ayrıca kamu hizmetlerinin daha iyi yürümesi için her türlü önlemi almak da halkımıza olan borcumuzdur. Bazı personellerin sözleşmelerinin yenilenmemesi ve iş akit fesihleri ile ilgili çıkan bazı asılsız haberlere ve paylaşımlara itibar edilmemelidir.”
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }