Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Korumanın Başkenti Safranbolu’da da rahmet ve minnetle anıldı.

Programa, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Elif Köse ve Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J. Alb. Dr. Yusuf Küçükbaşol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amir ve personeli,  STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları saat 08:50’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtı’nda Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesi çelenklerinin sunumuyla başladı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından buradaki program sona ererken saat 09.45’te 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan programa geçildi. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Konferans Salonunda şiirler, oratoryo ve müzik gösterilerinin ardından 10 Kasım münasebeti ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesine geçildi.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Elif Köse ve Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J. Alb. Dr. Yusuf Küçükbaşol tarafından verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Atatürk’ü anma etkinlikleri bu akşam saat 19.23’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde Safranbolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun vereceği Türk Halk Müziği Konseri ile son bulacak. 


Editör: Haber Merkezi