İlk oyununu 11 Şubat’ta sahneleyen Safranbolu Belediyesi Kent Tiyatrosu, ikinci kez perdelerini açtı. 

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde geçtiğimiz aylarda kurulan Kent Tiyatrosu, ilk ekibini üniversite öğrencilerinden oluşturmuştu. Cem Kenar yönetimindeki atölyede eğitim alan öğrenciler, seyirciyle ilk buluşmalarını “Bir Şehnaz Oyun” ile gerçekleştirdiler. Başarılı bir deneyim yaşayan Kent Tiyatrosu, 18 Şubat Cuma akşamı Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde sahnelediği “Bahar Noktası” ile bunu perçinledi. 

Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği oyun sonrası Yönetmen Cem Kenar nezdinde tüm ekibi kutlayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranboluluları sanat eserleriyle buluşturmaya devam edeceğimizi söylemiştim. Bu tarz etkinlikleri, elimizden geldiği sıklıkta düzenlemeye özen gösteriyoruz. İlçe halkımız da her faaliyetimizde hep yanımızda oluyor. Bu desteği, ilgiyi görmek o kadar güzel ki. Bu akşam sahne alan oyunun, kendi kurduğumuz Kent Tiyatrosu’nun emeği olması ise çok daha anlamlı. Bir kültür kenti olan Safranbolu’muzda, tiyatro ile ilgili attığımız bu adımın meyvelerini kısa sürede vermesi gençlerimizin böylesi ilgili olması bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor.” dedi. 

Vatandaşların ilgisinin yoğunluğunun, biletlerin birkaç saat içerisinde tükenmesinin Safranbolu’nun sanata olan hasretinin de bir göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Köse, “Tekrar söylüyorum: Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.’ fikrinin ışığında, ekibimizle birlikte hizmette tam yol almak için çalışmaya devam edeceğiz. Bir kez daha gençlerimizin her birini ayrı ayrı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Köse konuşmasının sonunda, "Yönetmenimiz Cem Kenar Bey Safranbolu için bir kazanç. Bununla birlikte, böylesi  çok amaçlı güzel bir salonu Safranbolu’muza kazandıran Sayın Şefik Dizdar Beyefendiye de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum, bir alkışı da o hak ediyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi