KBÜ Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri İş ve Uğraşı Terapisi dersinde yapmış oldukları iş kolaylaştırıcı aletleri sergilediler.


 

IMG_0024Üniversitemiz İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Binası Zemin katında gerçekleşen sergiye Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Müdür Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hammet Işık ile Akademik, İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ece Acar : “Amacı hayata hareket katmak olan fizyoterapistler olarak hastaların günlülerini rahatlıkla geçirebilmeleri için bağımsız olmalarının, kendi işlerini yapabilmelerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız.

Ülkemizdeki anlayış hasta yatar, hasta yakını ona bakar şeklindedir ancak kişiler küçük modifikasyonlarla kendi işlerini yapabilirler. Fizyoterapistler olarak kullandığımız aletlerde küçük değişiklikler yaparak hastalarında kullanabilmelerini, günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz duyarlı davranarak farkındalık yaratmak için bu cihazları tasarladırlar.” dedi.

Serginin açılışını yapan Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz; “Tasarlanan cihazlar özellikle engelli insanların ve hareketi kısıtlı olan hastaların hayatını kolaylaştıracaktır. Emeği geçen herkese için teşekkür ediyorum.” dedi.

Hastaların günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmeleri için tasarlanıp hazırlandıkları cihazlar iki gün sergilenecektir.