‘Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Taktim Töreni’ Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlendi.


 

IMG_42022014-2015 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında Türkiye’nin dört bir tarafından formasyon eğitimi almak üzere üniversitemizi tercih eden öğretmen adaylarına ‘Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Taktim Töreni’ Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlendi.

15 Şubat- 23 Haziran 2014 tarihleri arasında Matematik, İlahiyat, Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Sanat Tarihi ve Coğrafya Bölümleri olmak üzere verilen, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı sonucunda başarılı olan yaklaşık 1000 öğretmen adayı sertifikaları alarak, eğitim hayatlarında akranlarından bir adım daha öne geçme fırsatı elde etti.

Üniversitemiz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Üniversitemiz Dekanları, Akademik, İdari Personel ile öğretmen adayları ve aileleri katıldı.

Program Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile başladı.

Öğrenciler adına konuşma yapan Gözde Nur Şentürk: “Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor… Tanışmalar heyecanlı ve umutlu ayrılık acı. Sizden bir şey kalır geride. Ben sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.

IMG_4152-(1)Bizler bir mevsim çiçek gibi bu okulda gelip geçiyoruz başkalarının da geçtiği gibi. Ancak mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde çiçek açamaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz.” dedi.

Formasyon öğrencilerimizden Kübra Kaya, Ceyhun Atuf Kansu’nun Dünyanın Bütün Çiçekleri adlı şiiri seslendirdi.

Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurhayat Çelebi ; “Bugün burada bir formasyon sertifika programının daha sona ermesi dolayısı ile toplanmış bulunuyoruz. Sizler bugün öğretmenlik mesleğinin bir ayağını, yani öğretmen olmanın şartlarından biri olan formasyon eğitimini tamamladınız.

Ancak esas göreviniz bundan sonra başlıyor. Bu meslek teorik olarak ben bu eğitimi aldım, öğretmen oldum anlayışını barındırmaz. Bu meslek hayat boyu öğrenmedir, fedakârlıktır, sevgidir. Öğretmen toplumun lideridir. Değişimin öncüsüdür.”dedi ve öğretmen adaylarına başarılar diledi.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin: “Eskiden muallim, şimdi öğretmen demekteyiz. Eğitim öğretim işi en kadim mesleklerdendir. Öğretmenlik mesleği tanrı mesleğidir. İlk yarattığı insan ademe esmayı o öğretti. Öğretmenlik hayatınızın en renkli ve heyecanlı dönemidir. Öğrendikçe fikirleriniz, zihinleriniz ve gönlünüz değişir. Çabalarınızdan dolayı sizleri saygıyla selamlıyor, hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat : “Herkes öğretmen, herkes öğrenci. Anne babalar öğretmen çocuklar öğrenci. Öğrencileriniz size aşık olmuyorsa iyi bir öğretmen olamamışsınız demektir. Öğrencileriniz size aşık olsun, o zaman işinizi en iyi şekilde yaptığınızı anlarsınız.” diyerek öğretmenleriyle yaşadığı anılarından bahsetti.
Konuşmaların ardından ‘Öğretmen Kimdir?’ adlı video gösterisi ve ardından Formasyon öğrencilerimizden Oğuz Evren müzik dinletisi sundu.

Müzik dinletisinin ardından, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikalarını almaya hak kazanan değerli öğretmen adaylarına Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş ile Dekanlarımız, Öğretim Üyelerimiz Sertifikalarını takdim ederek, başarılarından dolayı kendilerini tebrik ettiler ve program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi