KARDEMİR A.Ş, geçtiğimiz Salı günü satış kampanyası yaptı ve müşterilerine ürünlerini Amerikan Doları üzerinden satış yapacağını duyurdu.

Çünkü gün içinde Dolar kuru sürekli değişken bir pozisyonda olduğundan dolayı kur üzerinden TL karşılığı satış yaptığı zaman, müşterileri arasında bir mağduriyet doğmasına sebebiyet verebilirdi.

Karabük’teki demir tüccarları ve haddehane sahipleri KARDEMİR’in satış kampanyasından bir gün önce Dolar’larını bankalardan aldılar ve satış günü toplamda yaklaşık 21 Bin Ton kütük, demir gibi ürün talebinde bulundular.

15 Milyon Dolar tutarında alım yapacak olan Karabük demir tüccarları ve hadde sahipleri 22 Kasım Pazartesi bankalardan Dolar’ı ortalama 13 TL karşılığı aldılar ama 23 Kasım Salı sabahı Kardemir satışlarını açtığında, Dolar 12 TL’lere düşmüştü.

Dolar, TL karşılığında bir gün öncesine göre 1 TL gibi bir düşüş gösterince, tabi Kardemir’den mal alacakların da zararı söz konusu oldu.

Ve….

Kardemir Genel Müdürüne baskı yapmaya başladılar.

O andaki Dolar’ın karşılığı olan TL olarak parayı vermek istediler.

Kardemir yöneticileri de dolar anlık değişkenlik gösterdiğinden dolayı müşteriler arasında haksız uygulama yapamayacaklarını ve ürünlerin belirtilen dolar cinsinde ödeme yapılmasını istediler.   

Ehhh peki…

Kardemir’den mal alanlar, bir gün önceden 13 TL civarında aldıkları Dolar satış günü 12 TL’ye düşeceğine 14 TL’ye çıksaydı, Kardemir yönetimine şükranlarını mı sunacaklardı.

Dolar çıkınca ohhh ne güzel

Dolar düşünce, demiri TL olarak alalım.

Kabul edilmeyince, bazı kalemlere dert yanıp, kulaktan dolma yazılar yazdırıp.

“Kardemir’in yaptığı ayıptır” dedirtin.