Üniversitemiz ev sahipliğinde 22-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 30. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı KARDEMİR A.Ş. Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan konferans ve KARDEMİR A.Ş. gezisi ile sona erdi.


 

KBU_8816-(2)Üniversitelerin mühendislik dekanlarının birlikteliğinin sağladığı güçle, mühendislik eğitimi, araştırma ve uygulamaları üzerinde bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak mühendislik mesleğinin saygınlığını ve çekiciliğini arttıracak politikalar geliştirmek ve önerilerin gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunmak üzere faaliyetler gerçekleştiren 30. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısına 50 farklı üniversiteden Dekan, Öğretim Üyesi olmak 70'e yakın Akademisyen katılmıştır.

Toplantının 2. gününe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları, MDK üyeleri, Üniversitemiz Akademisyenleri ve KARDEMİR A.Ş.’de görev yapan Mühendisler katıldı.

Toplantının son gününde KARDEMİR A.Ş. de gerçekleştirilen programlarda ilk olarak KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz katılımcılara KARDEMİR A.Ş. hakkında bilgiler vererek Demir Çelik sektörünün beklediği mühendis profili ve sektörün mühendislik eğitiminden beklentisi konusunda fikir ve öneriler sundu.

Konseyin bugünkü sürpriz konuğu geçmiş yıllarda ERDEMİR A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini yürüten Turan Onur, Mühendislik tecrübeleri ve iş hayatında yaşamış olduğu anılarından bahsetti. Konuşmasının ardından Sayın Onur'a Teşekkür Belgesini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş takdim etti.

0-(21)ÜSİMP YK (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest moderatörlüğünde temalı konuşmalarda; İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Zaim Çil, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Ahmet Rıza Balım: “Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi, Ekosistemin Kurgulanmasında Dikkate Alınan Hususlar ve Süreçte Karşılaşılan Sorunlar, Yapılabilecekler, Araştırma ve Eğitim Konularından” bahsederek fikir alışverişinde bulundular.

Programın sonunda katılımcıların KARDEMİR A.Ş.'yi gezmesiyle 30. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi