Yurt genelinde günlerdir aralıksız yağan kar, Karabük ve bölgesinde de uzun yıllardan sonra yoğun bir şekilde yaşandı.

Günlük hayatta aksamalara neden olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezlerinde kar kalınlığı zaman zaman 1 metreye ulaştı.

Hala etkisini gösteren beyaz örtü ile mücadelede, Karabük, Safranbolu ve ilçelerinde Belediye ekiplerinin mücadeleleri yetersiz kaldı. Şehir merkezlerinde ana artellerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına ancak yetişen belediye ekipleri bir çok mahalle aralarına giremedi.

Şehir merkezlerinde yaşanan tüm bu olumsuzlukların yanısıra, Karabük İl genelinde Karayollarına bağlı oto yollarda gözlemlenen herhangi bir aksama yaşanmadı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM), Kastamonu (15.) Bölge Müdürlüğüne bağlı, Karabük (153.) Şube Şefliğinin karla mücadele ile ilgili yaptıkları çalışma kamuoyunda takdir gördü.

153. Şube Şefliği olan Karayolları Karabük Şubesi, 529 km'lik yol ağında karla mücadele çalışmasını günlerdir sürdürüyor.

Araç parkında yer alan mevcutta ki biri Nakliye, 22 ekipmanlı kamyon, kamyonet, 8 adet yükleyici, 9 greyder, bir adet kazıcı, yükleyici araç ve makine ile tüm yolların açık olması sağlanıyor. Karabük şube şefliği, 36 şoför, 17 iş makinesi operatörü ve 58 düz işçi ile arazide 24 saat esaslı çalışarak, karayollarının kesintisiz trafiğe açık kalmasını sağlıyor.

Her kar yağışında ara ara kapanan ve en kritik yol olarak bilinen Kemikli rampasında, bu sefer kayda değer bir aksama yaşanmadı.

Kemikli rampasında buzlanma ve kar yağışından dolayı yolda kalan araçların ve özellikle ağır vasıtaların çekilmesi için de 60 tonluk bir vinç Karayolları tarafından hazır bekletiliyor. Karayolları işçilerinin günlerdir aralıksız karla mücadele çalışmaları sayesinde yollarda kalmayan vatandaşlar, onlara "Yolların Gizli Kahramanları" diyor.