Karabüklü iş kadını Sevim Alan, kendi adını taşıyan güzellik merkezi zincirinin 36'ıncı şubesini Memleketi Karabük'te açmaya hazırlanıyor.

Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi bulunan ve Karabük'ten 16 yıl önce ayrılan Şimdi de "Karabük'e dünya markası olarak geliyorum" diyen Sevim Alan, güzellik merkezi zincirine bir yenisini de memleketi olan Karabük'e açacağından çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

15 Nisan’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi A Plaza da 36'ıncı şubesini açmaya hazırlanıyor.

Ünlü isimlerin tercih ettiği Sevim Alan, aralarında Bülent Ersoy ve İrem Derici'nin de bulunduğu çok sayıda sanatçının güzellik danışmanlığını yapıyor. Çalışmalarını sosyal medyada paylaşan ve kısa sürede geniş bir takipçi kitlesi edinen Sevim Alan, bu sayede yurtdışında da adını duyurmayı başararak, dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın ekibinden de teklif aldı.

Sevim Alan Kimdir?

Kalıcı makyaj ve güzellik uzmanı, güzellik koçu, kaş mimarı, ödüllü kaş tasarımcısı ve aynı zamanda iç mimar olan Sevim Alan, 10 Temmuz 1985 tarihinde Karabük’te doğdu. Memleketi aslen Sivas’tır.

Eğitim hayatına Karabük’te başlayıp üç üniversite bitiren Sevim Alan, yüksek öğrenimine Konya Selçuk Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nde başladı. Daha sonra İzmir'de Tasarım Yönetimi eğitimi gördü. Güzelliğin Mimarı Uzman Mimar Sevim Alan, 2012 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini birincilikle bitirdi. Aynı zamanda 3.Üniversitesini İç Mimarlık olarak okuyan Sevim Alan, “Mimaride olduğu gibi güzelliği de her zaman ince işlenmesi gereken bir mimari olarak gördüm. Kişilerde güzelliğin algısına dokunurken bir sanat eseri gibi düşünmek gerekiyor. Etkileyici ve sağlıklı olmalı.” düşüncesiyle iç mimarlıktan sağlık ve güzellik sektörüne geçiş yaptı.

2012 yılında "Kişilerde güzelliğin algısına dokunurken bir sanat eseri gibi düşünmek gerekir" felsefi düşüncesiyle başladığı sağlık ve güzellik sektöründe 6 yıl sonra 'Brow Palace' isminde güzellik salonunu açtı. Güzelliğin ince işlemelerinde kıskanılacak başarılı çalışmalar gerçekleştiren ve güzelliğini sanatına yansıtan Sevim Alan, 1 yılda 15 şube sayısına ulaştı.

'Sevim Alan Güzellik Merkezi' adı altında Bülent Ersoy için hazırladığı Diva Protokolü ile adını geniş kitlelere ulaştırmayı başardı. Başta İrem Derici, Gülben Ergen olmak üzere birçok ünlü sanatçının kaş tasarımı ve cilt bakımına ilişkin çalışmalara imza attı. Öyle ki ünü sınırları aşarak tüm dünyaya ulaştı.

2021 yılında dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın ekibinden teklif alan Sevim Alan, tecrübe ve bilgi birikiminden herkesin faydalanabilmesi için de eğitimler vermektedir.


 

Editör: Haber Merkezi