BÖLGE HABERLERİ

KARABÜK'TEKİ ASANSÖRLER NE KADAR GÜVENLİ?

Karabük merkezdeki çok katlı konutlarda, kamu kurum binalarında ve iş merkezlerinde bulunan asansörler

Abone Ol
asansörler adeta Allah’a emanet.

Karabük merkezdeki çok katlı binalardaki asansörler, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Karabük Şubesi (TMMOB) tarafından ne kadar ciddi denetleniyor ve gerekli tedbirler ne kadar alınıyor? Artık tartışma haline geldi.

Çok sayıda binalardaki asansörlerin bakım ve onarımları, asansör firmaları tarafından tam anlamıyla yapılıp yapılmadığı ayrı bir tartışma konusuyken, bu asansör firmalarının montajını yaptığı yeni asansörler ve periyodik bakımlar, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Karabük Şubesi tarafından ne kadar ciddi denetleniyor ve gereği yapılıyor mu?

İşte bu soru artık Karabük merkezde herkes tarafından konuşulmaya başlandı.

ETİKETLER NE İŞE YARIYOR?

Günde binlerce kişinin kullandığı asansörlerde güvenli kullanım sıralamasına göre; yeşil, mavi, sarı ve kırmızı etiketler ile TMMOB Karabük Şubesi tarafından yapılan denetimler sonrası etiketleniyor.

Yeşil etiket, tam güvenli asansör. Mavi etiket az kusurlu asansör. Sarı etiket kusurlu ve kırmızı etiket ise tam kusurlu asansörleri tanımlıyor. Sarı etiket taşıyan asansörler 4 ay içinde tespit edilen kusurlarını, kırmızı etiket taşıyan asansörler ise 2 ay içinde kusurlarını gidermek zorunda.

TMOOB KARABÜK ŞUBESİ ASANSÖR FİRMALARINA GEREKLİ YAPTIRIMI NEDEN UYGULAMIYOR?

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Karabük Şubesi, merkez ilçede bulunan tüm binalardaki asansörlerin denetimlerini yapan tek yetkili firma olduğu halde, asansör firmalarının görevleri olan asansörlerin kusurlarını giderilmesindeki bakımları yapmamalarına veya eksik yapmalarına rağmen TMMOB Karabük Şubesi gerekli yaptırımları yerine getirmiyor, eleştirilerine uğruyor.

DENETİMLER TMOOB’DEN, YAPTIRIM KARABÜK BELEDİYESİNDEN

Asansör firmaları montajını gerçekleştirdiği, düzenli periyodik bakımlarını yaptığı asansörlerin güvenliğe tam uygunluk denetimlerini TMOOB Karabük Şubesi yapıyor. Mühürlenmesi veya kullanım dışı bırakılması gereken asansörlere yaptırımları ise Karabük Belediyesi gerçekleştiriyor.

Sistemin bu şekilde yürütülmesine rağmen, TMMOB’nin mühürlenmesi gereken yüksek kusurlu asansörlere bile göz yumduğu iddiaları artık birçok kişiyi rahatsız etmeye başladı.

ASANSÖR FİRMALARI, APARTMANLARDAN AYLIK BAKIM ÜCRETİ ALIYOR AMA DÜZENLİ BAKIMLAR YAPILIYOR MU?

Karabük’te faaliyet gösteren asansör firmaları, asansör bulunan tüm apartmanlardan aylık 50 ila 250 TL arası bakım parasını tıkır tıkır alıyor ama periyodik bakımlarını düzenli yapmıyor suçlamaları ile karşı karşıyalar.

Aylık bakım parası vermek istemeyen apartman sakinleri “Asansörünüz denetimden geçemez ve mühürlenir.” Tehdidi ile karşılaşıyor.

Kısacası asansör firmaları aylık para almak için TMMOB Karabük Şubesini tehdit unsuru olarak kullanıyor gibi..!

KARABÜK BELEDİYESİNİN ASANSÖRLERİ BİLE NE KADAR GÜVENLİ?

Karabük Belediyesinin yeni binası ve bitişiği olan Çebioğlu Twin Towers binasındaki asansörler ne kadar güvenli?

Bu soruyu sürekli soran vatandaşlar, Karabük Belediyesindeki asansörlerde bulunan yeşil etikete inanmıyor.

Hele bitişik bina olan yan tarafındaki Çebioğlu Twin Towers iş merkezindeki asansörler ise aylarca kırmızı etiket taşımasına rağmen, vatandaşların canı hiçe sayılarak kullanıma kapatılmadı. Ardından mavi etiket yapıştırıldı ama her gün arıza yapan asansörlerde gün geçmesin ki bir vatandaş mahsur kalmasın.

Bağımsız bir denetim firmasının kesin kullanım dışı bırakacağı asansörler nasıl oluyor da TMMOB Karabük Şubesi tarafından kullanımına izin veriliyor?

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Karabük Şube Başkanlığı yapan Mustafa Danapınar’ın aynı zamanda Karabük Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü olarak görev yapması, odadaki görevlerini ne kadar layığı ile yerine getirebileceği de farklı bir tartışma konusu olarak görülüyor.

TMMOB KARABÜK ŞUBESİ GEÇMİŞ YILLARDA MAVİ VE YEŞİL ETİKETLERİ EL ALTINDAN SATMIŞ

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Karabük Şubesinde bir yetkilinin asansör firmalarına mavi ve yeşil asansör etiketlerini el altından sattığı iddiaları da geçtiğimiz yıllarda çok konuşulmuş ve hatta konu yargıya intikal etmişti.

Karabük Belediyesi bu tür şaibeler içeren TMMOB Karabük Şubesine asansör denetim yetkisini vermekte acaba daha ne kadar ısrarcı olacak?

 
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }