Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, parti binasında bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin dün düzenlediği basın toplantısının ardından, bugün de CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır'ın basın toplantısı düzenlemesi Karabük'te siyaset gündeminin sıcaklığını arttırdı.

Bilindiği gibi üç gün önce (26 Mart Cumartesi) AK Parti Karabük Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı yapılmıştı. Toplantıdaki konuşmalarıyla AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal ile Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin'in konuşmaları Karabük gündemine bomba gibi düşmüştü.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, AK Parti Karabük Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında yapılan konuşmalara cevap niteliği taşıyan basın toplantısındaki konuşmasında "Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde 2 gün süren 'iktidara hazırız' başlığı ile düzenlenen bir toplantımız vardı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin olabilecek erken veya zamanında yapılacak seçimde iktidara hazır olduğunu bütün alt yapısıyla, bütün ekibimizle iktidara hazır olduğumuzu orda bir kez daha gördük." sözleriyle başladı.

Daha sonra Karabük gündemine dair konulara değinen CHP İl Başkanı Çakır; "AK Parti'nin yaptığı İl Danışma Toplantısında, İl Başkanının ittifak ile ilgili boy sırası gibi küçümseyerek söylediği sözleri ben bir siyasetciye yakıştıramıyorum ve söylenmemiş kabul ediyorum. AK Partinin İl Danışma toplantısı sanki Cumhuriyet Halk Partisini eleştirme toplantısı gibi olmuş. Ben bir vatandaş olarak o gibi toplantılarda halka değişik mesajların çıkması gerekir diye düşünüyordum." dedi.

Karabük'e yapılan yaptırımlar konusuna da değinen Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Biz hastane, okul, kamu binaları, yol yaptık dediler, toki vasıtasıyla konut yaptık dediler. Devletin bazı asli görevleri vardır ulaşım, eğitim, sağlık, asayiş. Bunlar devletin zaten yapması gerekenler. Bunların yatırım olarak göstermek ne kadar doğru bir şey olduğunu Karabük halkının taktirine bırakıyorum. Hastanelerden bahsederken keşke Eskipazar Devlet Hastanesinin görselini de koysalardı, niye koymadılar? Ayıplı hastane çünkü burası. Eskipazar Devlet Hastansi yıkıldı 'bunun sorumlusu kim' diyoruz, hala bir cevap alamıyoruz. 1 buçuk yıl içinde bir hastanenin yıkılması ve hiç kimsenin bunun sorumluluğunu taşımaması gerçekten çok üzücüdür. 

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin en büyük sorunu randevu sorunudur. Karabük'ün sağlık sorununda en büyük problem uzman doktor açığıdır. 

Karabük, 2020 yılında 63 bin çalışan, 53 bin emekli olan bir kentti. 1 yıl sonra çalışan sayımız 61 bine düştü, emekli sayımız yükseldi.

Et ve Balık Kurumu bir açıklama yaptı. Kurumun Genel Müdürü açıklamasında 'insanlar fazla kuyrukta beklemesin diye yüzde 50 zam yaptık' dedi. Kendi kafasına göre çözüm bulmuş. Genel müdürü de 2 gün sonra görevden aldılar. En kısa zamanda da Karabük'e Et ve Balık Kurumunun şubesini açarlarsa çok mutlu olurum. En azından işçi ve emekli burada ucuz et ve balık yiyebilsinler.

Bütün şeker fabrikalarını özelleştirdik. Şeker üretimini yüzde 50 düşürdük, birileri gelsin ülkemizde fazla para kazansın diye.

Esnafa, çifçiye, öğrenciye, emekliye para bulamayanlar maalesef şimdi 'Kur Korumalı Faiz' diye bir mevduat hesabı çıkardılar ve şu anda faiz ödemelerine başlamışlar.

Karabük teşvikten istediğini hiç bir zaman alamayan bir il. Bir an önce Karabük'ün teşviğinin daha da genişletilmesi lazım. Sanayide dönen o çarkların eskisi gibi döner hale getirmesi lazım."