"Enerji Verimliği" konulu yarışmada Türkiye ikincisi olan Karabüklü Ada Bera Özdemir, "Çanakkale Savaşları" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşlarının 107. Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında Devlet Ortaokulları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında Karabük Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Ada Bera ÖZDEMİR Türkiye birincisi oldu.

Karabüklü Ada Bera Özdemir'i elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, "Bu anlamlı yarışmada öğrencimiz Çanakkale Savaşının dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini sosyal, kültürel ve tarihi önemini,  ulusal ve uluslararası barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşünceleri ile maziden atiye kurduğu bağı  kaleme alarak Türkiye birincisi oldu. Öğrencimiz daha önce de Bakanlığımız tarafından düzenlenen "Enerji Verimliliği" konulu yarışmada Türkiye 2.si olmuştu. Öğrencimizi yürekten tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesi bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Bu düşüncelerle öğrencimizin yakaladığı başarıda emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimize ve  ailesine teşekkür ediyorum " dedi.