Türkiye’de ilk defa 8-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Üniversitemizde gerçekleşecek olan “I.Uluslararası Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Sempozyumu (ISIDE14) kapsamında konferans vermek üzere Üniversitemize gelen yabancı akademisyenler, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.


 

070514dcziyaretWayne State University (USA)’den Prof. Dr. Xin Wu, NFC Institute of Engineering &Technology’den Prof. Dr. Tahir Imran Qureshı ve Wolverhampton University’den gelen Dr.Emeka H. Amalu’a, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Çetinkaya ve Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu eşlik ettiler.

Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette, kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan memnun olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Öncelikle katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim. 8 Mayıs’ta Türkiye için bir ilke hep birlikte imza atacağız inşallah.

Sizlerin de bildiği gibi ISIDE14 kapsamında 60 civarında bildiri sunumu ile bilim adamları ve araştırmacılar, Ürün Tasarımı ve Tasarım Yöntemleri, Kalıp Tasarımı, Makine Tasarımı, Araç Tasarımı, Otomasyon Sistem Tasarımı, Biyomedikal ve Spor Malzemeleri Tasarımı, Ev Aksesuarları Tasarımı, Çevre Sistem Tasarımı konularını ve daha birçok ana başlık altında endüstriyel tasarım mühendisliğindeki son gelişmeleri sunacaklardır. Karabük Üniversitesi’nin ilklerinden olan bu sempozyumun gerek ulusal gerekse uluslararası bilime ve endüstriye katkılarının yüksek olacağına inanıyorum.” diyerek konuklarına Üniversitemiz hakkında kısa bilgiler verdi.

Karabük Üniversitesi’nin bu kadar kısa sürede büyümesinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan NFC Institute of Engineering & Technology Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Imran Qureshı; “Böylesine önemli bir sempozyumun içerisinde yer almaktan çok mutluyum. Bizi Üniversitenize davet ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Kampüs alanınızı gezme fırsatı bulduk ve gerçekten çok güzel ve modern bir kampüsünüz var. Ayrıca bölümleriniz hakkında da bilgiler edindik ve birçok ilke imza attığınızı öğrendik. Bu kadar kısa sürede bu kadar başarıya imza atmak gerçekten çok büyük bir başarı emekleriniz için size çok teşekkür ederim.” dedi.

Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi