Üstün Yetenekliler Batı Karedeniz Bölgesi 1. Bilim ve Sanat Sergisi ‘Renklerin Hikayesi’ konulu Resim Sergisi Üniversitemiz Merkezi Derslik Fuaye alanında açıldı.


 

1.-(12)Sinop, Kastamonu, Çankırı, Zonguldak, Bartın (BİLSEM)Bilim ve Sanat Merkezleri ile Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nden 170’i aşan öğrencinin ve öğretmenlerinin katılımı ile Türkiye’de ilk defa Bölgesel Bilim ve Sanat Merkezleri ve Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin birlikteliğinde Sanat Sergisi Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal: “Hepiniz, bilim ve sanat şenliğimize hoş geldiniz. Bugün alışılmışın dışında bir açılış gerçekleştirmekteyiz. Sevgili gençlerimiz hayatlarında ilk kez bir açılış kurdelesi kesecekler. Yaptıkları eserlerinin açılış kurdelesini kesecekler. Gençlerimiz üniversitelerini bitirdikleri zaman ülkemizin rekabet gücünü arttıracak dev tesislerin, dev okulların kurdelelerini kesecekler ve ben bunun bir başlangıç olmasını diliyorum. Sevgili gençleri başarılarından dolayı kutluyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Bu başlangıç olsun bundan sonra büyük projeler gerçekleştirsinler.”dedi.

Öğrencilerin kendi sergilerinin kurdelesini de kendilerinin kesmesinin ardından, 2 boyutlu resim çalışması, 3 boyutlu heykel çalışması, anlat beni çalışması ve geometri+resim çalışmalarından oluşan 170’e yakın, öğrencilerin eğitim programları doğrultusunda yapmış oldukları resim ve güzel sanatlar eserlerinin sergilendiği sergi de, öğrenciler eserlerinin başında Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal ve ziyaretçilerine eserleri hakkında bilgiler verdiler.