Karabük Üniversitesi’nin kuruluşunun 8. yılı Üniversitemiz bu 8 yıllık süreçte büyük bir gelişme göstererek birçok başarıya imza atmış, Türkiye’nin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir.


 

140515rektor29 Mayıs 2007 yılında kurulan, sürekli gelişen ve değişen, çağın gereksinimlerine uygun şekilde kendisini yenileyen Karabük Üniversitesi bugün 14 Fakülte, 4 Enstitü, 5 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 42.415 öğrencisi, 1000'e yakın Akademik ve 430 İdari Personel ile Ülkemizin ilklerini gerçekleştirmiştir.

2007-2015 yılları arasında hatırı sayılır bir gelişme gösteren Üniversitemiz, Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasına girmiştir. Bundan sonraki dönemde Karabük Üniversitesi kendine has özellikleriyle ön plana çıkan bir üniversite haline gelecektir.

Bu 8 yıllık başarının üstüne, ülkemize yön verecek gençlerimizi bilimin ışığında geleceğe hazırlayarak Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olan kendi alanında donanımlı bireyler yetiştirmek en büyük amacımız olacak, gelecek dönemde de Karabük Üniversitesi 45-50 bin öğrencisi ile büyüklük olarak Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasına girecektir.

`Hiçbirimizin hepimiz kadar iyi olamayacağı’ görüşümüz ile Karabük Halkının üniversitemize sahip çıkması, büyüyüp gelişmesine olan katkısı, fedakârlığı da unutulmayacak ve bu birliktelik inanıyorum ki 8. yılında olduğu gibi yıllar boyu devam edecektir.

Biz Karabük Üniversitesi yöneticileri ve üniversitemiz mensupları olarak bu büyük sorumluluğu, üniversitemizin kalitesini her alanda daha üst seviyeye çıkartarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz.

Karabük Halkı ile bütünleşen, bilimin önderliğinde yapmış olduğu çalışmalar ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayan üniversitemizin 8. yılını en içten dileklerimle kutluyor, Üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a, Dekanlarımıza, Müdürlerimize, İdarecilerimize, Akademik, İdari ve diğer personellerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Değerli Hemşehrilerime, Sanayicilerimize, Üniversitenin gelişmesi ve kalkınması için desteklerini esirgemeyen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi