2-(9)22 Nisan 2014 tarihinde Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Kulübü tarafından "Sağlıklı Düşün, Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" adlı konferansını gerçekleştirmek üzere Üniversitemize gelen Prof. Dr. Ahmet Maranki, Eşi Elmas Maranki ile birlikte tekrardan Üniversitemize misafir olarak; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal eşliğinde “25 Bin Raptiye ile Fatih sultan Mehmet Projesi” kapsamında gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet portresinin yapıldığı standı ziyaret ettiler.

Bu portrede çok büyük bir emeğin var olduğunu ifade eden Ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Ahmet Maranki; “Eskiden Karabük, Osmanlı Devleti sınırları içerisinde Üsküdar’a kadar Kastamonu vilayetiydi. Fatih Sultan Mehmet’in annesi de biliyorsunuz ki Kastamonuluydu. Karabük Üniversitesi tarafından 7. Padişah Fatih Sultan Mehmet’i bu topraklarda yetişmiş biri olarak burada yâd etmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi evladını anıyor. Hem Üniversitenizin Mezuniyet töreni hem de İstanbul’un Fethinin 561. yılının aynı tarihe denk gelerek onun anısına Üniversitenizde böyle bir proje yapılmasını ve gelirinin de Soma’daki vatandaşlarımıza yardım amaçlı gönderilmesini çok manidar buluyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diyerek portrenin bulunduğu mantar panoya seçmiş olduğu raptiyesini Eşi Elmas Maranki ile birlikte yerleştirdi.

Kendilerini tekrardan Üniversitemizde ağırlamaktan memnun olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “İlklerin Üniversitesi’ne yakışan bir ilki daha, sizlerle beraber gerçekleştirmenin onurunu ve haklı gururunu yaşamaktayız. Fatih Sultan Mehmet Portresine takmış olduğunuz raptiye ile çok güzel bir projede siz de yer aldınız katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.