12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından Hemşirelik Haftası Kutlama Programı düzenlendi.


 

2.-(6)Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu organizatörlüğünde Üniversitemiz Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Hemşirelik Haftası Kulama Programı’na Karabük Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Üniversitemiz Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Akıllı Okul Sağlık Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Özdemir, Karabük’te hizmet veren hemşireler ve öğrencilerimiz katıldı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal enden hemşirelerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan kutlama programda ilk açılış konuşmasını Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy gerçekleştirdi. Konuşmasına hemşireliğin tarifi ile başlayan Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy; “ Son yıllarda ülkemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasında ülkemizin dört bir yanında hizmet veren hemşirelerin sorunlarına daha yakından bakıldığı, çözüm üretmek için daha çok çaba sarf edildiği, gelişmelerin kendi mesleklerine dair, beklenti ve şikâyetlerini dile getirmeleri için uygun platformların yaratıldığı bir hafta olarak değerlendirilmektedir. İçinde güç çalışma koşulları içerisinde öz verili, sabırlı, hoşgörülü olan ve dünyanın en kutsal mesleklerinden birini yapan değerli meslektaşlarımın Hemşireler Günü’nü kutlar, katkılarından dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere organizasyon komitesindeki arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz açılış konuşmalarında; “ Öncelikle bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere, bu organizasyonun hazırlanmasında bizlere yardımcı olan paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum Sağlık Hizmetleri ekip işidir biz birlikteliğimizden başarılar sağlıyoruz. Beyaz Önlüklü Meleklerimizin Hemşireler Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Ülkemizdeki hemşire sayısı ve olanaklarından bahseden İl Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki açılış konuşmalarında; “Hemşirelik büyük özveri, sabır gerektiren onurlu bir meslektir. Sizler bizim gülen yüzümüzsünüz. Ben bugün buradan öncelikle görevi başında şehit düşen hemşirelerimiz rahmetle anarken tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü’nü kutluyorum.” dedi.
Hemşirelerimizle birlikte böyle güzel bir atmosferde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara; “ Hepimizin bildiği gibi sağlık hizmeti insana sunulan en öncü hizmetleri içeriyor. Bilgi ve becerinin hoşgörü ve azimle birlikte buluşmasıyla sunduğumuz sağlık hizmeti insanoğlu var olduğu sürece devam edecektir. İnsan sevgisini esas alan mesleğimizin bilim ile birleşmesi sonucu her birimiz sağlık ordusunun profesyonelleri olarak hizmet vermekteyiz. Ben tüm meslektaşlarımın gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı açılış konuşmalarında; “ Hemşirelik güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran zor bir meslektir. Biz hekimler içinse hemşireler sağlık alanın olmazsa olmazlarıdır. Hemşireler doktorların yardımcısı değil ekip arkadaşlarıdır. Hemşirelerimiz ülkemizin her köşesinde, köylerde kentlerde kimi zor şartlar altında görevlerini yerine getirmektedir. Ben özveriyle hizmet veren bütün sağlık çalışanlarının ve tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyorum.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı; “Karabük'te yapılan her şey elbirliği ile yapıldığı için güzel oluyor. Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. Üniversitemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarımızın işbirliği ile böyle güzel bir etkinlikte bir araya geldik. İnanıyorum ki, İşbirliğimiz artarak devam edecek ve buradan yetişen hemşirelerimiz ülkemizin ve tüm insanlığın hizmetinde olacaktır. Hemşirelik mesleği, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunmasına yardım eden insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Topluma verdiğiniz hizmet, hekimlere verdiğiniz destek, hasta ve hasta yakınlarına gösterdiğiniz ilgi ve şefkat dolayısıyla sizlere şükranlarımı sunar. Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sabır ve itina ile çalışan başta siz değerli hemşirelerimiz olmak üzere, tüm hemşirelerimizin Hemşeriler Haftasını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Oğuz Civlez ve Nejat Hiçyılmaz tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi katılımcılara sunuldu.

Müzik Dinletisi gerçekleştirilen Karabük ilinde bulunan tüm kamu ve özel hastanelerde görev yapan hemşirelerin fotoğraflarından oluşan ‘Sevinçleriyle, hüzünleriyle, anılarla dolu olan kareleri katılımcılara paylaşıldı

Müzik dinletisinin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı teşekkür belgelerini öğrencilerimiz; Oğuz Civlez ve Nejat Hiçyılmaz’a takdim etti.

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Özhan Elbaş’ın yaptığı ‘Sanatta Sağlık ve Hastalık’ konulu panele geçildi.

Panelist Dr. Nalan Özhan Elbaş; Hemşirelik sanat ve bilimle gerçekleşen bir disiplindir. Nasıl ki insan vücudu bir sistemdir ve disiplin gerektirir hemşirelikte böyledir. Hemşirelik ekip kavramını içerir. Sevgi, dokunmak, bakım çok nemlidir. Hemşirelik daha somut bir sanattır ve yoruma dayanmaktadır. Bir hemşire bir konuyu derinlemesine öğrenir ve onu hasta üzerinde açıklayarak uygulamaya geçirir.” Diyerek sunumda gerçekleştirdiği fotoğrafları katılımcılarla paylaşarak fotoğrafların ne anlam yüklendiği konusunda yorumladı.

Karabük Vali Yardımcısı Abidin Uysal; Bu meslek meşakkatli, zor ve özveri isteyen bir meslektir. Hasta bir insana faydalı olmak onu sıhhatine kavuşturmak güzel bir duygudur. Sanat güzel olan, insanlara iyi gelen bir uğraştır. Sanatla uğraşan insanlar hayattan daha çok memnun olan insanlar olmaktadır. Ben tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutlar meslek hayatlarında başarılar dilerim.” dedi ve Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Özhan Elbaş’a sunumlarından dolayı teşekkür belgesini takdim etti

Ardından Yılın Hemşiresi adına ödülünü Serap Aksakal’a, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı takdim etti.

Trabzon’da gerçekleştirilen, Hemşirelik Haftası Kongresi’nde yapılan Organ Bağışı Afiş Yarışması’nda Sözlü Poster Bildirileri kazanarak dereceye giren öğrencilere Karabük Vali Yardımcısı Abidin Uysal, İl Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki ve Akıllı Okul Sağlık Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Özdemir hediyelerini takdim etti.

İkinci panelist Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Çelik, sunumunda Robotik Cerrahi konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Sağlık Yüksekokulu Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu İlçe, sunumunda Cerrahi Bakımda Yenilikler, Kanıta Dayalı Hemşirelik, Yenilikler, Yeni Geliştirilen Aletler hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

5.-(1)Üniversitemiz Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülcan Kar, sunumlarında Bası Yaraları ve tedavi hakkında bilgiler sundu.

Panelin sonunda Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz panelistleri konuşmalarından dolayı tebrik ederek hediyelerini takdim etti ve program sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi