9-10 Mayıs 2014 tarihi arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Türkiye Kano Federasyonu işbirliği ile düzenlenen ‘Durgun Su Kano Hız Yarışları’ başladı.


 

1.-(3)12 kulüpten 100 sporcunun katıldığı; Durgun Su Kano Hız Yarışları’nın ilk gününde K-1, K-2, K-2 mix ve C-1 500 m ve 200 m eleme ve final yarışları yapıldı.

Üniversitemiz yeni köprü altında Araç Çayı’nda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Türkiye Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Nejat Koçar ile öğrenciler katıldı.

Türkiye Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Nejat Koçar’ın başlama atışıyla beraber başlayan Durgun Su Kano Hız Yarışları’nda kısa bir konuşma yapan Sayın Koçar; “Karabük Üniversitesi, suyu olmayan yerde de su sporlarının yapılabileceğinin en büyük desteğini sağlayan bir üniversitedir. Geçen yıl ilkini yaptık. Bu sene ikincisini organize ettik. Türkiye’ de Karabük Üniversitesi’nin Su Sporlarına katkısı yadsınamaz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’ de Su Sporları gelişmekte olan bir branştır. Kano Federasyonu da yeni kurulmuş bir federasyondur. Su Sporlarını sadece deniz olan yerlerde değil, her yerde yaygınlaşmasını istiyoruz. Bunun en güzel örneğini de bugün gerçekleşen, Karabük Üniversitesi’nin içerisinden geçen Araç Çayı’nda olmasıdır. 200 ve 500 metreler üzerinden gençler ve büyükler kategorisinde bayan ve erkekler olmak üzere K1, K2,C1 dediğimiz branşlarda yarışlarımız yapılmaktadır. İki gün gerçekleşecek olan bu yarış programına Samsun, Adana, Eskişehir, Karabük dahil olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar yer almaktadır.” dedi.

 

3.-(2)Birinci gün; K-1 500,K-2 500, K-2 500 Mix 500 Erkek, Bayan ve C-1 500m eleme ve final yarışları olmak üzere toplam 26 yarışma yapıldı.

10 Mayıs 2014 Cumartesi günü yapılacak; K-1 200m, K-2 200m, K-2 200mix eleme ve final yarışları yapılacak olup, ödül töreni ile Durgun Su Kano Hız Yarışları sona erecektir.

Final yarışmaları sonucunda kategorisinde ilk üçe giren sporculara madalya, genel sıralamada (500 ve 200 m.) ilk üçe giren kulüplere kupa verilecektir.

 

Editör: Haber Merkezi