3.-(16)Karabük Üniversitesi, Türkiye Kano Federasyonu ve Spor Genel Müdürlüğü iş birliğinde Kano sporunun yaygınlaşması, il içerisinde tanıtılması, Karabük Üniversitesi gençlerinin spora yönlendirilmesi ve kano sporunun yaygınlaştırılması amacıyla Durgun Su Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu, Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda başladı.

On gün sürecek olan Durgun Su Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursuna Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Üniversite öğrencileri, Milli sporcular, Kano sporuna gönül vermiş sporcular olmak üzere 23 kişi katılıyor. İlk beş gün teorik olarak Kademe Antrenör Kursu, Yıllık Plan ve Kayak teknik konularında alanında uzman kişiler tarafından teorik bilgi, İkinci beş günde ise oyun kuralları, sporda öğretim yöntemleri, sporda ölçme ve değerlendirme, yetenek seçimi ve ilkeleri, sporcu anatomisi ve sağlığı, sporda yönetim ve organizasyon, psikomotor gelişimi spor ve beslenme, spor psikolojisi ve beceri öğrenimi gibi derslerle gerek Üniversitemiz Akademisyenleri gerekse çeşitli Üniversitelerin Spor Yüksekokullarında Öğretim Üyesi olan çeşitli akademisyenler tarafından verilecek kurslar ile devam edecektir. Eğitimin sonunda ise Özel Antrenman Bilgisi ile On gün süren eğitim son bulacaktır.

Karabük Üniversitesi olarak farklı bir organizasyona daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Karabük Üniversitesi hayatın her alanında olduğu gibi sportif faaliyetlerin de her alanında yer alıyor. Üniversitemizde her gün farklı bir etkinlik ya da faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu kurs ile Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen 23 kişi bir aradalar. Öğrencilerimiz açısından da farklı bir deneyim. Şehrimizin içinden ve Üniversitemizden geçen Araç Çayı bizler için bir nimettir. İlk kez 2011 Ağustos ayında Araç Çayında kürek çekerek kano ile gezinti yapmıştık. O günden bugüne birçok farklı organizasyon gerçekleştirdik. Şimdi yine Üniversitemiz ev sahipliğinde Durgun Su Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursunu gerçekleştiriyoruz. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.

1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu bitiminde katılımcılara 1. Kademe Yardımcı Antrenör belgesi verilecektir.

Editör: Haber Merkezi