Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından bu yıl on üçüncüsü gerçekleştirilen Yılın Starları Anketi 2013 sonuçlandı.


 

22-(1)1 Şubat'ta başlayan Yılın Starları Anketi 25 Nisan akşamı sona erdi. ABD’den Çin’e kadar dünyanın dört bir yanından okuyucular www.ekovitrin.com ve Ekovitrin Dergisi’ndeki anket formunu doldurarak oylamaya katıldılar. Siyaseten bürokrasiye, üniversitelerden belediyelere, sivil toplum örgütlerinden şirketlere ve markalara, yurt içinden ve yurt dışından iş adamlarına kadar 31 ayrı kategoride 93 adayın yarıştığı Yılın Starları Anketi, kullanılan oy sayısı ve coğrafyayı dikkate aldığımızda bekli de dünyanın en geniş katılımlı anketi kamuoyu araştırması niteliğini taşıyor.

Yılın Üniversitesi kategorisinde Karabük Üniversitesi en çok oyu alarak Yılın Üniversitesi seçildi.

“Bu eşsiz ve güzel dayanışmaya teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal: “ 2013 yılı Karabük Üniversitesi’nin başarılarına başarı kattığı, başarılarının ödüllendirildiği bir yıl olmuştur. Karabük Üniversitesi Avrupa İş Konseyi tarafından ‘En İyi Üniversite’, Dünya İş Konfederasyonu tarafından ‘En İyi Kurum’, The Presidency Of Association Otherways Management & Consulting tarafından ‘Küresel Yeşil Ödülü’ ve şimdi de Ekovitrin Dergisi’nin Yılın Starları Anketi’nde Yılın Üniversitesi seçildi. Ödüller, Biz Karabük Üniversiteliler olarak çalışmalarımızın ve hedeflerimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Hiç bir başarı tesadüfî değildir. Biz bu başarılara tüm Karabük Üniversitesi Ailesi ve Karabük Halkıyla imza atıyoruz. Bu başarıya birlikte imza attığımız Karabük Üniversitesi’nin değerli çalışma arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerime, bize inanan ve katkılarını esirgemeyen değerli Karabük Halkına bana bu onuru tekrar yaşattıkları için şükranlarımı sunuyor, bu organizasyonda emeği geçen, katkıda bulunan ve oy kullanarak bizi Yılın Üniversitesi yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Karabük Üniversitesi’ne ‘Yılın Üniversitesi’ ödülü Haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek bir törenle takdim edilecektir.