KBU_92490Hızlı büyümesini sürdüren ve kurumsallaşan Karabük Üniversitesi bu büyümesini sadece merkez kampüs alanı içerisinde değil dışında da sürdürmektedir. Karabük’ü üniversite kenti yapan ve kente büyük katkılar sağlayan Karabük Üniversitesi Eskipazar, Yenice ve Eflani İlçelerinde açmış olduğu meslek yüksekokulları ile aynı zamanda ilçelerine de katkılar sağlamaktadır.

Bu yılın başında Eflani’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 102 dönümlük arazi üzerinde kurulu, 250 öğrencilik pansiyon, 14 derslikli eğitim binası ve iki blok halinde 16 dairelik lojmanı bulunan Eflani Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’nun kullandığı arazinin Karabük Üniversitesi’ne devredilmesi ile Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu’na tahsisi yapılmıştı.

Verilen sözü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “2013 yılı Temmuz ayında Karabük Üniversitesi’nin 6. meslek yüksekokulu olan Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu tabela açılışını yapmıştık. Ogün herkesin temennisi Meslek Yüksekokulu’nun tabelasının renginin solmadan burada eğitimin başlanmasıydı. Ogün temenniydi ama bugün geçek oldu. Bugünden itibaren tabelanın ışıkları daha da canlı yanacak. Devredilen 14 derslikli eğitim binamızın eksik ve noksanları tespit edilerek, tadilat ihalesini yaptık ve kısa bir zamanda içerisinde de tadilat çalışmaları başlayacak. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulumuzun İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne 50 öğrenci alıyoruz. Üniversitemizde zorunlu hazırlık eğitiminin Demir Çelik Kampüsümüzde yapılmasından dolayı Eskipazar ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda olduğu gibi Öğrencilerimiz 1 yıl Demir Çelik Kampüsümüzde zorunlu hazırlık eğitimi alacaklar. Bu süre zarfında eksiklerimizde tamamlanmış olacak ve 2015-2016 eğitim öğretim döneminde öğrencilerimiz eğitimlerine kendi binalarında Eflani’de devam edecekler. Karabük Üniversitesi sadece Demir Çelik Kampüsü içerisinde değil, şehrimizin ilçelerinde büyümeye devam ederek tüm şehrimize katkı sağlamaya devam etmektedir ve edecektir. Eflani İlçemiz temiz havası, gölleri, gerek yazın gerekse kışın doğal güzelliği ile bölgemizin güzide yerlerinden birisidir. Projenin başlamasından bugüne kadar katkı sağlayan başta Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci olmak üzere Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir’e, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’a, Karabük ve Eflani'nin ileri gelen işadamlarına, Sivil Toplum Örgüt Yöneticilerine, Karabük ve Eflani Halkı’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi