Tıp Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Geleceğe Hazırlanıyor


 

2-(26)Tıp Mühendisliği hakkında bölüm öğrencilerini bilgilendirmek, bölüm öğrencilerinin bölüm hocaları ile kaynaşmasını sağlamak ve sektörde bu alanda çalışmalar yapan Bilim İnsanları ile buluşturmak amacıyla Tıp Mühendisliği Bölümü tarafından ‘Tıp Mühendisliği Oryantasyon Programı’ düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, Bölüm Akademik Personelleri ile Tıp Mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen açılış konuşmasında: ‘Tıp Mühendisliği ile birçok alan iç içedir. Bunu sürekli olarak söylüyorum. Tıp Mühendisliğini diğer bölümler ile karşılaştırıyorsunuz. Karşınıza hiçbir zaman hiçbir şey hazır sunulmuyor. Siz uğraşacaksınız. Siz farklılıkları görüp farklılıkları yaratacaksınız. Siz 1-0 öndesiniz Tıp Mühendisliğini seçip buraya geldiğiniz için. Bazı insanlar herkesin gittiği bölüme gider kendisi farklılıklar yaratır. O kişinin hayalleri vardır. Herkes gibi bakmazlar ve baktıklarını iyi görürler ve onu iyi yorumlarlar. Sizlerin derste anlatılanlarla değil onun dışında hayallerinizi güçlendirecek çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Sayın Atakan Tevlek Hacettepe Üniversitesinde Biyoloji Bölümünde lisans öğrencisi olarak başlayıp Türkiye’nin her bir yerindeki biyoloji mezunları gibi kalmayacağına söz verip sıra dışı olmuş bir arkadaşımız. İç içe olan bölümler arasında farklılıkları görüp farkındalık yaratıp herkesten sıyrılmak sizlere düşüyor arkadaşlar. Atakan Bey bulunduğu yerden yukarıya nasıl çıkılır onla ilgili sunum yapacak. Beşeri ilişkiler alanında sizleri örnek iyi birer birey olarak yetiştireceğiz. Bu meslekte bu da çok önemli biz sizler için varız.’ dedi.

Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Doktora programına devam eden Atakan Tevlek yaptığı konuşmasında: ‘Hepiniz hoş geldiniz. Türkiye deki biyoloji bölümlerinin durumunu okurken biliyordum. İlerleme kaydedemeyeceğimi o zamanlarda anlamıştım. Çok fazla kongrelere katıldım sizin yaşınızda iken. Bunlar bana çok şey kattı. Dünyada ve ülkemde bu alanda neler olduğunu görmek gibi. Bir farklılık yaratmak istedim. Bir biyolog olarak biyoloji bölümündeki yapılan çalışmaların bir kısır döngü içerisinde olduğunu fark ettim. Değerli hocalarımızın katkısı ile Biyomedikal Mühendisliği, Tıp Mühendisliği gibi alanların açıldığını gördükçe bütün konseptlere uygulanabilecek deneyleri öğrenmeye çaba gösterdim ve hala da devam ediyorum. Şuanda da doktora eğitimime devam ediyorum.’ dedi ve sunumuna geçti.

4-(9)Sayın Tevlek ‘Doku Mühendisliği Rejeneratif Tıp ve 3 Boyutlu Organ Yapımı’ konulu sunumunda; Doku Mühendisliği nedir? Ortaya çıkışı, çözmeye çalıştığı problemler, Doku Mühendisliğinde güncel yaklaşımlar ve Doku Mühendisliği çalışma alanlarından bahsetti.

Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, Atakan Tevlek’e hediyesini takdim etmesi ile program son buldu.

Editör: Haber Merkezi